fbpx
Connect with us

La Botoşani s-a inaugurat prima clinică medicală de îngrijiri paliative

deschidere clinica sfantul nicolae botosani 5 1024x768 1 - News Moldova

Botosani

La Botoşani s-a inaugurat prima clinică medicală de îngrijiri paliative


În municipiul reşedinţă Botoşani s-a inaugurat prima clinică medicală de îngrijiri paliative. Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a condus ceremonia de sfinţire a acestei clinici specializate

În discursul său, ÎPS Teofan a subliniat importanţa modului în care o societate îngrijeşte de persoanele vârstnice, persoanele cu dizabilităţi şi copiii, deoarece acest aspect reflectă nivelul de civilizaţie al comunităţii respective.

“Normalitatea unei familii, normalitatea unei comunităţi, normalitatea unei ţări, nivelul ei de civilizaţie se arată printre alte lucruri, dar, îndrăznesc a spune, cum societatea respectivă ştie să se îngrijească de copii, de bătrâni şi de persoane cu handicap. (…)

Este atât de important să înţelegem ce se întâmplă în viaţa unor bătrâni neputincioşi, şi noi vom fi aceia într-o bună zi, ce se întâmplă în viaţa unor persoane care nu au un picior, o mână, un ochi, nu le mai judecă mintea, şi cu toţii putem fi într-o bună zi într-o asemenea situaţie. De aceea, mă bucur şi eu, cum vă bucuraţi şi dumneavoastră, că din când în când mai apar aşezăminte precum acesta, de care ţara are foarte mare nevoie pentru a trăi în normalitatea unei ţări cu adevărat civilizate”, a afirmat mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

News Moldova îți recomandă și ...   Se ducea la mănăstire, dar a fost găsită cerând ajutor la marginea drumului. Pățania unei femei din Botoșani

Clinica Medicală ‘Sfântul Nicolae’ a primit autorizaţie de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii, devenind astfel prima clinică de acest tip din Botoşani.

Medicul de îngrijiri paliative Alina Ciurariu a subliniat că îngrijirile paliative implică o echipă multidisciplinară formată din medici, asistenţi medicali, infirmiere, asistenţi sociali, psihologi, preoţi sau reprezentanţi ai altor culte religioase, care lucrează împreună pentru a oferi suport adecvat pacienţilor. Scopul este să nu lăsăm pe nimeni să-şi petreacă ultimele momente în suferinţă.

News Moldova îți recomandă și ...   Fostul manager al Spitalului din Botoșani, demis în urma morții Alexandrei Ivanov, numit director executiv adjunct al AJOFM

Această nouă clinică, numită ‘Sfântul Nicolae’, va oferi servicii de îngrijiri paliative pentru 50 de persoane vârstnice şi a fost înfiinţată de Asociaţia Structura de Economie Socială ‘Bio Cleaning Nord’ Botoşani. Aceasta reprezintă un pas semnificativ pentru comunitatea din Botoşani, asigurând un loc special în care persoanele aflate în suferinţă să primească îngrijire umană şi de calitate în momentele dificile ale vieţii lor.

SURSA FOTO: BotosaniNews.ro

News Moldova îți recomandă și ...   Ziua Limbii Române va fi marcată la Memorialul Ipotești


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top