fbpx
Connect with us

La Botoșani, un bebeluș a fost adus pe lume în ambulanță, în fața Maternității

ambulanta 2 - News Moldova

Botosani

La Botoșani, un bebeluș a fost adus pe lume în ambulanță, în fața Maternității


În Botoșani, un bebeluș s-a născut în fața Maternității, într-o ambulanță. Mămica a simțit contracțiile în primele ore ale dimineții și a chemat o ambulanță, dar bebelușul a venit pe lume înainte ca aceștia să ajungă la spital

Din fericire, personalul medical a asistat la nașterea în ambulanță iar cei 2, mama și bebelușul, au fost bine.

„A fost vorba despre un băieţel de 3.100 de grame. Şi el şi mama au fost bine ulterior, fiind asistaţi de colegii de la ambulanţă”, a spus medicul primar Carmen Zaboloteanu, medicul şef al Secţiei Neonatologie din cadrul Maternităţii Botoșani.

News Moldova îți recomandă și ...   O tânăra de 25 de ani din Botoșani și-a pierdut viața, la doar câteva ore de la internare

Faptul că cei de la Ambulanţă se confruntă tot mai des cu astfel de situaţii este confirmat şi de cel mai recent proiect desfăşurat de aceştia, împreună cu cadrele medicale de la Maternitate.

Pentru a evita complicaţiile, cadrele medicale nu au mai mutat-o pe femeie şi naşterea a fost asistată în ambulanţă.

Aceasta este doar una dintre situațiile în care echipajele de ambulanță au devenit neașteptat moașe. Se pare că astfel de cazuri devin mai frecvente, iar Serviciul Județean de Ambulanță a luat măsuri pentru a face față acestor situații.

News Moldova îți recomandă și ...   Finanțare de 40 de milioane de lei pentru modernizarea unui nou sector de drum județean în Botoșani

Personalul a participat la un curs intensiv de asistență medicală pentru nou-născuți și a fost pregătit pentru a interveni în nașterile normale și în cazuri patologice.

Aceste pregătiri au fost binevenite, deoarece numărul nașterilor la domiciliu a crescut în ultimul timp. Cursul a oferit informații valoroase, iar echipajele de ambulanță au fost instruite în cele mai noi metode de reanimare a nou-născuților.

Managerul SJA Botoșani a mulțumit medicilor și asistenților care au susținut acest curs, recunoscând că informațiile au fost de mare ajutor în contextul medical și social actual: “Mulțumim domnișoarei doctor Carmen Zaboloteanu și doamnei asistente Mădălina Penciuc.

Cursul interactiv despre nașterea naturală și reanimarea postnatală a nou-născutului a fost mai mult decât necesar în contextul medico-social actual. Având în vedere că în ultimul timp s-a mărit numărul cazurilor de nașteri la domiciliu, informațiile ne-au fost de un real ajutor”, a precizat medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani.

News Moldova îți recomandă și ...   Judecătoria Botoșani a aprobat cererea de ELIBERARE CONDIȚIONATĂ a fostului președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top