Connect with us

Locuitorii din FLĂMÂNZI, fără apă de mai bine de o săptămână! PROTEST anunțat în fața Consiliului Județean BOTOȘANI

Botosani

Locuitorii din FLĂMÂNZI, fără apă de mai bine de o săptămână! PROTEST anunțat în fața Consiliului Județean BOTOȘANI

REVOLTĂTOR! Mii de locuitori ai orașului Flămânzi nu au pic de apă de mai bine de o săpătămână. Cetățenii amenință cu proteste 

După mai bine de o săptămână fără apă la robinete, nemulţumirea oamenilor din Flămânzi, Botoșani, a dat în clocot. Ca să atragă atenţia celor responsabili că situaţia nu mai poate continua, câteva sute de locuitori au programat un protest în fața Consiliului Județean Botoșani. 

În fiecare vară, locuitorii orașului Flămânzi rămân fără apă iar situația este cunoscută atât de operatorul de apă județean, Nova Apa Serv, cât și de Consiliul Județean Botoșani. Cu toate acestea, de ani de zile nu s-au găsit soluții, iar răbdarea localnicilor a ajuns la capăt.

Astfel, miercuri, 28 iulie a.c., între orele 10:00 și 12:00 este autorizat un protest în fața CJ. Potrivit organizatorului manifestării, peste 200 de cetățeni vor fi prezenți.

„Flămânzenii vor ieși în stradă revoltați de lipsa apei. A trecut o săptămână de când locuitorii cartierului de blocuri nu mai au apa potabilă și sunt nevoiți să care apă cu bidoanele de la fântânile din localitate pentru a se spăla și pentru a folosi toaleta. Disperați de incompetența și indiferența celor care au în administrare furnizorul de apă Nova ApaServ Botoșani, adică Consiliului Județean Botoșani, un grup de flămânzeni s-au întâlnit pentru a organiza un protest”, se arată într-o postare pe o pagină de socializare.

În replică, reprezentanții Nova Apa Serv susțin că sunt la curent cu situația de acolo. Aceștia au cunoștința de problema stringentă a cetățenilor, însă spun că nu pot face nimic în viitorul apropiat. Conducta amplasată pe tronsonul Botoșani – Flămânzi este subdimensionată.

Cei din zonă primesc din partea CJ și Nova Apa Serv promisiuni an de an, însă problema strigentă a locuitorilor persistă.

Proiect depus de primăria Flămânzi la CNI pentru alimentarea cu apă în regie proprie

Primarul orașului Flămânzi, Dan OLOERIU, susține că situația de față este dezastruasă și este cu totul în asentimentul cetățenilor care s-au săturat de promisiunile celor de la județ.

De 3 ani de zile, la nivelul administrației locale din oraș a demarat un proiect pentru alimentarea în regie proprie cu apă. Documentația tehnică este depusă la CNI și se așteaptă finanțare

„Noi avem un proiect de alimentare cu apă în regie proprie, a demarat de 3 ani de zile. Am făcut studiul de fezabilitate și toată documentația tehnică aferentă și am depus proiectul la Compania Națională de Investiții.

Așteptăm un semnal de acolo ca să ne preia proiectul. Este vorba de un proiect cu sursă proprie de captare a apei, avem 3 zone de unde captăm apa, o depozităm într-un bazin, o tratăm și o distribuim către populație, dar așteptăm răspunsul. Proiectul este intrat pe lista de sinteză a CNI și din discuțiile pe care le-am avut o să intre în comisia tehnică curând și vor fi scoase la licitație lucrările”, ne-a explicat primarul Dan OLOERIU.

Dan OLOERIU, primarul orașului Flămânzi: „Situația cu care se confruntă cetățenii din Flămânzi este dezastruoasă ca și până acum, de altfel”

„Situația cu care se confruntă cetățenii din Flămânzi este dezastruoasă ca și până acum. Nu există nicio îmbunătățire în ceea ce privește furnizarea apei, mai mult decât atât, din punctul meu de vedere, după cum văd că se mișcă operatorul județean de apă nu cred că în următorii 10 ani problema se va rezolva. De asta este mai mult decât indispensabil proiectul nostru de la Compania Națională de Investiții.

Spun lucrul acesta pentru că în momentul de față ei nici nu au depus cererea de finanțare care să includă o nouă finanțare pentru conducta Cătămărăști – Flămânzi. Asta înseamnă ani de zile iar ei au finanațarea până în 2023, ceea ce face imposibil ca în această perioadă să semneze contractul financiar, să facă licitație pentru proiectul tehnic, apoi licitația pentru execuția lucrărilor, și execuția lor efectivă.

Asta înseamnă undeva la 10 ani de zile și nu văd speranță din partea lor, de asta o să facem tot ce ține de noi ca să finanțăm acest proiect și să avem o sursă proprie de alimentare cu apă”, conchide edilul.

În emisiunea Agenda Primarului realizată de News Moldova, primarul Dan OLOERIU a vorbit pe larg despre proiectul de alimentare cu apă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top