Connect with us

LUPTĂ surdă pentru CA-ul societății de transport din BOTOȘANI! Cine vor fi până la urmă membrii CONSILIULUI?

Botosani

LUPTĂ surdă pentru CA-ul societății de transport din BOTOȘANI! Cine vor fi până la urmă membrii CONSILIULUI?

Atât cei din PSD, cât și cei din PNL vor să-și impună proprii oameni la societatea de transport public local

Societatea de transport public de persoane din Botoșani, în speță ELTRANS S.A., nu are Consiliu de Administrație de mai bine de 6 luni de zile. Deși printr-un concurs organizat de o structură independentă care a avut loc în vara anului trecut a fost definitivată o listă scurta a administratorilor, contrele politice dintre cei din CL Botoșani a ținut blocată numirea acestora ca membrii în C.A.

Atât cei din PSD, cât și cei din PNL vor să-și impună proprii oameni, și din această cauză societatea subordonată Consiliului Local stă fără administratorii de mai bine de 6 luni de zile. După cum afirmă atât liberalii, cât și social-democrații, situația cu care se confruntă ELTRANS este una dificilă și trebuie urgentată soluționarea ei.

2 ședințe de CL pentru deblocarea situației de la ELTRANS eșuate

Pentru a debloca situația de la ELTRANS S.A. și a intra în legalitate, atât social-democrații prin primarul Cosmin ANDREI, cât și grupul de consilieri PNL – USR PLUS – Pro ROMÂNIA au convocat două ședințe extraordinare la diferență de o zi.

Dacă în cazul primei ședințe convocată de primar, proiectul de hotărâre a fost respins cu 11 voturi „pentru” și un vot anulat, cea de-a doua ședință convocată de consilierii de dreapta nu s-a mai ținut deoarece nu a fost îndeplinit cvorumul necesar.

După eșecul celor două ședințe, atât liberalii cât și social-democrații susțin că vor convoca noi ședințe pentru rezolvarea situației de la ELTRANS.

Bogdan BUHĂIANU: „Săptămâna viitoare vom convoca o nouă ședință pentru a alege 5 membri administratori”

Într-o conferință de presă, liderul de grup al consilierilor PSD, Bogdan BUHĂIANU a afirmat că situația de la ELTRANS este critică și trebuie rezolvată, reprezentând o prioritate.

„Săptămâna viitoare vom convoca o nouă ședință pentru a alege 5 membri administratori care să organizeze concursul pentru cele 5 posturi de administratori în cazul societății ELTRANS, posturi care vor fi pentru 4 ani de zile”, a declarat Bogdan BUHĂIANU. 

Cătălin FLUTUR: „Ceva trebuie să se întâmple la ELTRANS, nu poate rămâne așa”

De asemenea, și liberalul Cătălin FLUTUR susține că va convoca o nouă ședință și asta pentru că situația la ELTRANS trebuie să intre în legalitate.

„Ceva trebuie să se întâmple la ELTRANS, nu poate rămâne așa. Trebuie să se întâmple de fapt și de drept ceea ce este legal”, declară consilierul liberal Cătălin FLUTUR. 

Grupul PSD a anunțat că îi va susține în continuare pe cei numiți în ședința de marți, și anume: Simion DRELCIUC, Vasile CIOCAN, Cătălin PĂDURARIU, Paula BERENȚAN și Ana FLOREA. Iar cei de la PNL vor merge în continuare cu lista scurtă a administratorilor rezultată în urma concursului: Carmen ACHIȚEI, Victor IVĂNESCU, Cristian HRIȚCU, Serghi CRĂCANĂ, Adrian POCLID, Mihail GHEORGHI și Simion DRELCIUC.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top