fbpx
Connect with us

Medicul Claudia Malancea și asistenta șefă de la MAVROMATI își reiau atribuțiile! Care sunt restricțiile impuse de instanță

Medicul Claudia Malancea și asistenta șefă de la MAVROMATI își reiau atribuțiile! Care sunt restricțiile impuse de instanță - News Moldova

Botosani

Medicul Claudia Malancea și asistenta șefă de la MAVROMATI își reiau atribuțiile! Care sunt restricțiile impuse de instanță

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


După ce au expirat măsurile preventive impuse de instanță în dosarul șpăgilor de la Mavromati, doctorița Claudia Malancea și asistenta șefă de pe ATI, Marinela Preda, au depus cereri pentru a reveni la serviciu la Spitalul Județean de Urgență Mavromati

Instanța a stabilit că cele două angajate pot relua activitatea din data de 11 februarie 2024, dată la care a expirat mandatul privind instituirea măsurilor preventive. Cu toate acestea, judecătorii au impus două interdicții importante pentru reluarea activității.

Potrivit deciziei instanței, Claudia Malancea și Marinela Preda nu au voie să desfășoare activitate în funcția în exercitarea căreia au săvârșit faptele, respectiv medic și asistent medical la secția ATI din cadrul Spitalului Județean Mavromati, situat pe strada Marchian. De asemenea, li s-a interzis să fie desemnate membri în oricare comisie de concurs privind angajări din sistemul medical.

Managerul Spitalului Județean Mavromati, Monica Adăscăliței, a declarat: „Singura interdicție este să nu exercite funcția de medic, respectiv asistent medical în secția de terapie intensivă din strada Marchian. Noi ca angajator nu le putem suspenda dreptul la muncă pentru că nu au interdicții în acest sens.”

Claudia Malancea și Marinela Preda urmează să își desfășoare activitatea la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) a Secției de Pediatrie, respectiv la Secția de Obstetrică și Ginecologie, unde există secții de terapie intensivă. Conducerea spitalului urmează să stabilească locațiile pentru fiecare dintre cele două angajate, având în vedere restricțiile impuse de instanță.

Cele două femei au solicitat reluarea activității în locuri distincte, dat fiind faptul că nu au voie să comunice direct sau indirect una cu cealaltă. Claudia Malancea a solicitat trei zile de concediu înainte de a reveni la serviciu, în timp ce Marinela Preda ar urma să își reia activitatea de la 1 martie 2024.

Este important de menționat că Claudia Malancea și Marinela Preda sunt cercetate în dosarul șpăgilor de la Mavromati și se află în control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cu toate acestea, instanța a decis că restricțiile privind locul de muncă nu le împiedică să revină la serviciu în alte sectoare ale spitalului.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top