fbpx
Connect with us

Ministrul Mediului, Mircea FECHET, vizită de lucru în județul Botoșani. Subiectele aflate pe ordinea de zi

Ministrul Mediului, Mircea FECHET, vizită de lucru în județul Botoșani. Subiectele aflate pe ordinea de zi - News Moldova

Botosani

Ministrul Mediului, Mircea FECHET, vizită de lucru în județul Botoșani. Subiectele aflate pe ordinea de zi

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, se află în aceste momente într-o vizită de lucru în județul Botoșani

Vizita a început la Primăria Orașului Flămânzi. Ministrul Fechet a vizitat obiectivele de investiții pe diverse programe de Mediu. Ulterior, acesta a fost primit la Instituția Prefectului Județul Botoșani, de către reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

Fechet s-a întâlnit cu Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, întrevedere urmată de o ședință de lucru cu primarii din Județul Botoșani și directorii deconcentratelor subordonate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ.

La întâlnire au participat directorul adjunct al Administrației Fondului pentru Mediu, Mălin Paicu, directorul general al Ministerului, Dorina Mocanu, președintele PNL Botoșani, deputat Costel Șoptică, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, directorul cancelariei prefectului, Cătălina Acatrinei, directorul de cabinet al ministrului, Andreea Diaconu, directorul de comunicare al ministrului,  Mihai Dragan și consilierul ministrului, Iancu Cosmin Alexandru.
În cadrul întrevederii s-a discutat despre programele care sunt în derulare şi care urmează a fi lansate pe linia protecţiei mediului, gestionarea deşeurilor, managementul apelor, schimbări climatice, biodiversitate, managementul fondului forestier, etc. cu finanţare din bugetul de stat prin programe guvernamentale şi prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Fonduri Structurale.

Unul dintre punctele esențiale ale discuției a fost sursa de finanțare a acestor proiecte, care provine atât din bugetul de stat, prin intermediul programelor guvernamentale, cât și din Programul Național de Redresare și Reziliență, precum și din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene. Aceasta a demonstrat importanța pe care Guvernul o acordă acestor inițiative și angajamentul de a sprijini dezvoltarea durabilă și protecția mediului în România.

În plus, prefectul Sorin Cornilă a subliniat necesitatea unei abordări integrate a problemelor, care să aibă în vedere nu doar aspectele legate de protecția mediului, ci și dezvoltarea economică sustenabilă și crearea de noi locuri de muncă în comunitățile locale. El a evidențiat importanța transparenței în procesul decizional, precum și participarea activă a cetățenilor în proiectele de mediu, pentru a asigura o implementare eficientă și acceptabilă a măsurilor propuse.

„Îi mulțumesc domnului ministru, Mircea Fechet pentru vizita susținută la Ministerul Economiei și Energiei pentru a discuta despre proiectele de dezvoltare a judetului Botoșani. În această perioadă sunt foarte multe investiții în infrastructura de drumuri și energie și dorim să asigurăm că acestea vor contribui semnificativ la dezvoltarea economică și socială a regiunii.

Am discutat de asemenea despre importanța dezvoltării sectorului agricol și a turismului în Botoșani și vom colabora îndeaproape cu autoritățile locale pentru a implementa măsuri concrete în aceste domenii. Domnul ministru a exprimat susținerea sa pentru proiectele noastre și ne-a asigurat că Ministerul Economiei și Energiei va acorda atenția cuvenită regiunii Botoșani în procesul de planificare și alocare a resurselor pentru viitoarele proiecte de dezvoltare economică”, a precizat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

Această întâlnire a oferit oportunitatea de a pune în discuție detaliile tehnice și financiare ale proiectelor de mediu și a subliniat angajamentul autorităților în promovarea unei dezvoltări durabile și a protecției mediului în județul Botoșani și în întreaga țară.

Ministrul va susține și o conferință de presă în sala Nicolae Iorga la ora 13:00, fiind programată o întâlnire de lucru la Primăria Orașului Ștefănești.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top