Connect with us

Municipiul BOTOŞANI “arde”, PRIMARUL “stă” la SEMAFORUL cu BUTON

Botosani

Municipiul BOTOŞANI “arde”, PRIMARUL “stă” la SEMAFORUL cu BUTON

Primarul municipiului Botoşani pare că a descoperit recent semaforul cu buton şi avantajele sale, iar bucuria acestei descoperiri l-a făcut să uite de alte probleme grave cu care se confruntă oraşul

Cel puţin înspre o astfel de concluzie duce o recentă postare triumfalistă a lui Cosmin Andrei în care prezintă drept o mare realizare montarea unui astfel de semafor la o trecere de pietoni de pe Bulevardul Mihai Eminescu. Titlul postării e la fel de triumfalist: “O nouă promisiune este onorată”

“Începând de astăzi, botoşăneni au la dispoziţie un semafor cu buton, la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Mihai Eminescu, din zona Pietonalului Unirii-Parcul “Mihai Eminescu”.

Au fost efectuate toate probele iar de acum acesta este funcţional.

În scurt timp va fi funcţional şi cel de pe Calea Naţională, din zona BRD. Pentru acest obiectiv, lucrările au fost mai complexe, în sensul că traseele electrice sunt îngropate.

Instalaţiile noi de semaforizare includ:

  • Lămpi LED de mare intensitate, cu aprindere instantanee, de iluminat stradal (iluminează trecerea de pietoni pe faza de traversare, cu rol de sporire a vizibilităţii)
  • semafoare de vehicule
  • semafoare pentru pietoni
  • semafoare acustice pentru persoanele cu deficienţe de vedere
  • butoane pietonale şi indicatoare prevăzute cu LED-uri verzi
  • automate de dimensiuni reduse dedicate automatizării instalaţiilor de semaforizare rutieră, care se vor monitoriza online.

În viitor intenţionăm să montăm şi în alte zone din oraş astfel de semafoare”, e postarea edilului din Botoşani, demnă, credem noi, de un proiect mai… serios.

Şi, în plus, postarea este însoţită şi de o filmare video cu primarul, lângă “măreaţa realizare”, adică semaforul, în care cere “mare atenţie” până ne obişnuim să îl folosim.

De parcă s-ar adresa unor indivizi care abia au coborât din bananier şi pentru care să folosească un semafor cu buton e o mare provocare. Dar să admitem că edilul din Botoşani nu e primul, probabil nici ultimul, care pică în capcana de a prezenta un proiect normal, ca să nu zicem chiar minor, ca o mare realizare. Au mai fost în ţară primari care au tăiat pamblici inaugurale şi la wc-uri.

Evident, te poţi întreba dacă tot triumfalismul nu vine din lipsa altor realizări cu adevărat importante, însă fără a ne pronunţa în acest sens ne permitem să-i aducem aminte domnului primar de cel puţin două “răni” deschise din punct de vedere administrativ în oraşul pe care îl administrează: transportul în comun şi reabilitarea “Teatrului Mihai Eminescu”.

Teme despre care News Moldova a relatat în numeroase rânduri în articole de presă  şi care au constituit subiect de dezbatere în mai multe emisiuni.

Cât priveşte transportul în comun, în urmă cu câteva luni News Moldova a scris despre o “Afacere PĂGUBOASĂ pentru BOTOŞANI: TRAMVAIE date pe AUTOBUZE – un minus de 5 MILIOANE EURO”.

După cum arătam atunciîn Botoşani s-ar fi dorit reabilitarea infrastructurii de transport şi achiziţionarea de tramvaie noi. Între timp s-a renunţat la reabilitarea infrastructurii, dar s-a continuat cu achiziţia de tramvaie. Aşa că municipiul ar urma să primească nouă astfel de mijloace de transport.

Numai că… nu sunt şine pentru ele, ca să ne exprimăm popular, aşadar tramvaiele sunt “perfect” nefolositoare. Eventual ar putea fi doar “expuse” prin oraş şi atât. Dacă nici acesta nu este un exemplu care ilustrează perfect zicerea cu carul pus înaintea boilor, atunci…

Revenind, cum nu are ce face cu tramvaiele, municipalitatea botoşăneană trebuie totuşi să facă ceva. Şi încearcă să ajungă la o înţelegere cu municipiul Iaşi, să dea, tot în termeni populari, tramvaiele pe autobuze electrice”.

Afacere PĂGUBOASĂ pentru BOTOŞANI: TRAMVAIE date pe AUTOBUZE – un minus de 5 MILIOANE EURO

Cât priveşte reabilitarea Teatrului “Mihai Eminescu”, cele mai “noi” veşti datează de prin luna aprilie. Şi făceau referire doar la faptul că au crescut costurile reabilitării. Despre începerea lucrărilor la această ruină nu se spunea nimic.

REABILITAREA Teatrului “Mihai Eminescu” devine tot mai SCUMPĂ! La ce valoare a ajuns după ultimele ACTUALIZĂRI

Aşadar, credem că suntem în asentimentul majorităţii botoşănenilor dacă îl rugăm pe domnul primar ca, între două semafoare cu buton date în folosinţă şi probate cu pasul propriu, să acorde atenţie şi unor proiecte mult mai consistente şi cu un impact mult mai mare, în mod evident, în viaţa de zi cu zi a botoşănenilor.

Nu de alta, dar în caz contrar, pare că municipiul “arde” şi primarul stă la semafor.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top