Connect with us

NOI informații oferite de CJ BOTOȘANI referitor la starea drumului STRATEGIC

Botosani

NOI informații oferite de CJ BOTOȘANI referitor la starea drumului STRATEGIC

Instanța s-a pronunțat cu privire la drumul strategic

În cursul zilei de ieri, 31 martie a.c., în sala „Nicolae Iorga” a Casei de Cultură a Sindicatelor a avut loc o nouă ședință a Consiliului Județean Botoșani. Întrunirea a avut loc față în față, prilej pentru aleșii județeni să dezbată pe larg proiectele de hotărâri.

La ultimul punct pe ordinea de zi, a fost prevăzută secțiunea de interpelării, moment în care consilierii opoziției au adresat mai multe întrebări președintelui CJ Botoșani, Doina FEDEROVICI.

Consilierul liberal, Claudiu VRAJOTIS a întrebat-o pe Doina FEDEROVICI care este stadiul proiectului de modernizare a drumului strategic.

„Care este stadiul proiectului de modernizare a drumului strategic? Am văzut că a apărut în instanță Hotărârea și nu a ieșit nimic în presă, nu s-a comunicat nimic”, a afirmat consilierul liberal în plenul CJ. 

Potrivit Doinei FEDEROVICI, se așteaptă Hotărârea Curții de Apel Suceava, după care Comisia de Achiziții va continua cu pașii legali pentru semnarea contractelor de finanțare.

„Așteptăm Hotărârea Curții de Apel Suceava. A fost termenul săptămâna trecută, știți foarte bine, a rămas în pronunțare, instanța s-a pronunțat, dar suntem obligați de legislația în vigoare să așteptăm hotărârea în sine, comunicarea Hotărârii efective. 

Din punctul meu de vedere, speța a fost oarecum simplă pentru instanța de judecată, era de fapt o neînțelegere dintre două instituții ale statului. Deci așteptăm hotărârea, practic astăzi s-au împlinit cele 7 zile prevăzute de legea specifică, în sensul în care Instanța avea timp să redacteze hotărârea. 

Eu sper ca în următoarele 2-3 zile să ne parvină și documentul așa cum spune legea, și Comisia  de Achiziții să-și urmeze pașii. Speram ca în cel mai scurt timp să încheiem acest subiect și să semnăm contractele de finanțare pentru cele 3 loturi. 

Comisia de Achiziți lucrează dar suntem nevoiți să așteptăm Hotărârea Instanței”, a declarat președintele CJ Botoșani, Doina FEDEROVICI. 

De aproape un deceniu se încearcă asfaltarea drumului strategic

Reamintim că drumul strategic DJ 282B, un tronson ce depășește 100 de km, așteaptă să fie asfaltat de aproape un deceniu. Primele demersuri pentru marea asfaltarea au fost făcute în perioada 2013-2014, când președinte de Consiliu Județean era Florin ȚURCANU, să fie asfaltat.

Din 2014 și până în prezent, la cârma Consiliului Județean s-au perindat nu mai puțin de 4 președinți, fiecare cu aceleași promisiuni. De la ȚURCANU și până la FEDEROVICI, drumul strategic nu a cunoscut nicio îmbunătățire, spre disperarea botoșănenilor care tranzitează zilnic tronsoanele de drum. Ajunși în culmea disperării, pentru că renumitul drum strategic este impracticabil, botoșănenii din localităţile străbătute de DJ 282B au organizat nenumărate proteste.

De menționat este că durata de execuție a lucrărilor, adică termenul maxim de implementare al proiectului, este de 24 de luni, iar pentru a nu pierde finanțarea drumul va trebui finalizat până în luna octormbrie a anului 2023.

Continue Reading
You may also like...

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top