Connect with us

Nova Apaserv BOTOSANI: mai mulți ȘEFI, mai puțini ANGAJAȚI! Așa a ieșit la REORGANIZARE

Botosani

Nova Apaserv BOTOSANI: mai mulți ȘEFI, mai puțini ANGAJAȚI! Așa a ieșit la REORGANIZARE

Organigrama și statul de funcții al S.C Nova Apaserv au primit, pe 20 aprilie 2022, aviz de modificare din partea Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Aqua Botoșani”

INEFICIENȚA premiata la BOTOȘANI: cresc din nou SALARIILE la Nova Apaserv

  • șef Centrul de Facilități Operaționale (serviciul producție, sectorul auto, compartimentul mecanic-energetic, compartimentul branșare-debranșare și compartimentul tehnologic),
  • șef de compartiment (fostul specialist GIS din cadrul departamentului GIS Avizare / Serviciul Monitorizare Control Rețele),
  • șef Rețele Apă Canal în cadrul Centrului Zonal Săveni,
  • șef Rețele Apă Canal (inginer – coordonator intervenții apă-canal)

CUM se fac angajările la NOVA APASERV Botoșani! Directorul Liviu ȘTEFAN: „Mi s-a părut că profilul său corespunde”

Nu e vorba de funcții de conducere spectaculoase. Sunt șefi de compartimente, de mică anvergură, pe care noi le lăsasem compartimente, dar din funcționarea ulterioară ne-am dat seama totuși că trebuie conduse. Într-un compartiment sunt două-trei persoane. Impactul este nesemnificativ asupra bugetului, în jur de 2.000 – 3.000 de lei, nu este spectaculos

Catalin SILEGEANU: Botoșănenii au ajuns bătaia de joc a S.C. Nova Apaserv și nimeni nu ia nicio măsură!

“Mai sunt și oameni care se pricep și fără să aibă această calificare”

Printre funcțiile de conducere nou apărute se numără și posturi de execuție (în număr de 485), cu o tactică în minte — cea a asimilării altor categorii profesionale sub egida funcției de “Operator circuite rețea apă”, în condițiile în care directorul general Liviu Ștefan, în ton cu opinia publică, afirmă că se prezintă o situație de criză a forței de muncă: “Noi am scos de mai multe ori posturi de instalatori și nu prea vin oameni să se angajeze. Instalatorul pe piața muncii este destul de rar în momentul acesta pentru că îl și plătim destul de prost. Majoritatea celor de la formațiile de intervenție sunt în jurul salariului minim pe economie, la care se adaugă un spor de vechime. E drept, se mai adaugă bonuri de masă de vreo 20 de lei pe zi și tichete de vacanță“.

Bogdan DĂSCĂLESCU, vicepreședinte CJ Botoșani: „Deja restrângem anumite CHELTUIELI din Nova Apaserv”

520 vs 525 de posturi

Angajările pentru noul post operativ nu par a fi restricționate de diplomă, în ciuda “exploziei de management”, ne dă de înțeles Liviu Ștefan. Dată fiind natura generală a funcției, aceasta înglobează mai multe categorii și rețele profesionale, pe când propriu-zișii instalatori beneficiază de siguranță și sunt afectați de inflexibilitatea tehnicii: cei din urmă trebuie neapărat să posede diplomă de calificare, însă nu răspund inginerului-șef Gelu Matei (precum o fac operatorii), de facto stăpânitor al conducerii companiei, cu mai multe posturi în subordine decât directorul general.

Cu toate acestea, chiar dacă noua organigramă are cu 5 posturi mai multe decât cea anterioară, iar în plan s-a urmărit reducerea personalului, bugetul nu ar urma să fie afectat, conform aprecierilor din partea managementului superior.

Arhive Dan Deleanu - Stiri Botosani

“Nouă ni s-a trimis organigrama, nu ni s-a trimis și grila salarială, salariile sunt confidențiale” afirmă totodată directorul executiv ADI Aqua, Dan Deleanu.

 

 


1 Comment

1 Comment

  1. abonatul la apa

    25 mai 2022 at 7:52 PM

    Nu cheltuiesc banii lor toaca banii statului. Nimeni nu raspunde de marile pierderi pe care le are societatea Nova ApaServ capusata de firme private care monteaza apometre, executa reparatii, furnizeaza materiale sau executa lucrari de reabilitare a retelelor de apa si canalizare cu valori de peste 100 milioane de euro in ultimii 10 ani.Juristi , economisti, ingineri electrici conduc aceasta societate care se ocupa cu captarea si distribuirea apei potabile si colectarea si epurarea apelor uzate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top