fbpx
Connect with us

O singură persoană arestată în dosarul de trafic cu MINORE de la Suceava și Botoșani

O singură persoană arestată în dosarul de trafic cu MINORE de la Suceava și Botoșani - News Moldova

Botosani

O singură persoană arestată în dosarul de trafic cu MINORE de la Suceava și Botoșani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au formulat o singură cerere de arestare în dosarul referitor la traficarea unor minore implicate în prostituție în Suceava și Botoșani

În urma acestei cereri, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpatului Alin Cătălin I. pentru comiterea infracțiunilor de „trafic de persoane”, „proxenetism”, „trafic de minori”, dar și pentru „viol săvârșit asupra unui minor”.

În plus față de acuzațiile de trafic de minori și proxenetism, inculpatul este și suspectat că a violat una dintre minore, în timpul încercărilor sale de a o convinge că este „iubitul” ei și nu proxenet.

Investigația DIICOT continuă în privința altor suspecți implicați în acest caz, conform informațiilor furnizate de Monitorul de Suceava.

Potrivit anchetei DIICOT, fetele, provenind din medii vulnerabile, erau atrase sub pretextul oferirii de protecție și relații amoroase, pentru ca ulterior să fie exploatate în scopuri sexuale, transformându-se în prostituate.

Din probele adunate rezultă că, între decembrie 2022 și decembrie 2024, suspecții ar fi recrutat două minore de 15 ani, profitând de vulnerabilitatea acestora și pretinzând sentimente de iubire, după care le-ar fi constrâns psihic, le-ar fi transportat și adăpostit în diverse locații din județele Suceava și Botoșani, exploatându-le sexual prin forțarea la practicarea prostituției”, conform unui comunicat emis de procurorii DIICOT.

Ulterior, între august 2023 și martie 2024, inculpații ar fi continuat să opereze în același mod, implicând două fete majore. Aceștia găseau clienți pentru aceste fete prin intermediul anunțurilor online, le găseau locuințe de închiriat, le supravegheau și obțineau o parte semnificativă din veniturile obținute.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top