fbpx
Connect with us

Omul de afaceri Cătălin SILEGEANU: “​Conducătorii României, dacă și-ar fi dorit cu adevărat stoparea acestei PANDEMII, ar fi trebuit să aleagă și varianta TESTĂRII periodice GRATUITE”

Omul de afaceri Cătălin SILEGEANU: "​Conducătorii României, dacă și-ar fi dorit cu adevărat stoparea acestei PANDEMII, ar fi trebuit să aleagă și varianta TESTĂRII periodice GRATUITE" - News Moldova

Botosani

Omul de afaceri Cătălin SILEGEANU: “​Conducătorii României, dacă și-ar fi dorit cu adevărat stoparea acestei PANDEMII, ar fi trebuit să aleagă și varianta TESTĂRII periodice GRATUITE”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Am ajuns să întrebăm pe grupurile de pe Facebook, daca avem voie să intrăm în anumite magazine sau instituții publice si private!

​Nebunia creată de obligativitatea deținerii certificatului verde a creat o mare revoltă în rândul cetățenilor nevaccinați cât și a celor vaccinați, întrucât prin această manieră ne sunt îngrădite drepturi și libertăți castigate cu mult timp în urmă de înaintașii noștri.
​Faptul că la intrarea în majoritatea magazinelor și a instituțiilor publice și private se solicită certificatul verde pentru a fi scanat de angajații puși pe posturi de gardieni, a intrigat și bulversat pe botoșănenii care au ajuns să întrebe pe grupurile de pe Facebook dacă se pot duce într-un anumit magazin să-și facă cumpăraturile, fără acel certificat verde sau dacă sunt lasați să intre pentru a-și rezolva problemele în anumite instituții.

“Certificatul Verde a fost gandit pentru a se folosi in interiorul UE ca un pasaport verde, nicidecum pentru a îngrădi drepturile și libertățile cetățenilor”

​Totuși, din ceea ce ne transmite Consiliul Europei, înțelegem că reprezentanții Guvernului ar fi trebuit să informeze populația că vaccinarea nu este obligatorie și că nimeni nu poate fi presat din punct de vedere social, politic sau din alt motiv. În acest sens, existând și o recomandare  pentru țările membre ale Uniunii Europene, de a se asigura că nimeni nu este discriminat pentru  că nu a fost vaccinat, din cauza posibilelor riscuri pentru sănătate sau pentru că, pur și simplu nu dorește să fie vaccinat.
​De asemenea, un lucru extrem de important e că acest certificat verde, atât de important în această perioadă, a fost gândit  pentru a se folosi doar in interiorul UE, ca un pașaport verde, nicidecum pentru a îngrădi drepturile și libertățile cetățenilor, așa cum se întâmplă în România.
​În zadar, vor guvernanții noștri să ne îngrădească dreptul de a intra liberi într-o instituție publică, în mall-uri, magazine, restaurante, hoteluri, biblioteci etc, întrucât acest certificat verde vizează DOAR accesul la libera circulație în spațiul intra-european, transfrontalier, nicidecum pentru ceea ce vor ei să credem.
​Pe mine personal, ca și antreprenor care îmi desfășor activitatea și în teritoriu, pe șantiere din mai multe județe ale țării, mă afectează în mod direct întrucât specialiștii din echipa cu care lucrez sunt și nevaccinați, iar accesul la hoteluri se face strict pe baza certificatului verde.

​”Eu, care am deja contracte încheiate, cum mai pot să-mi defășor activitatea dacă nu am unde să-mi cazez oamenii cu care lucrez, care din anumite motive medicale nu se pot vaccina?”

Ce sa spun beneficiarilor acelor contracte?… ca din cauza unui Guvern care ne îngrădește practic dreptul de a munci, nu putem executa lucrările deoarece nu toți angajații mei sunt vaccinați? E de-a dreptul aberat și umilitor că după ani de muncă asiduă ți se blochează activitatea din cauza unora care iau decizii pripite, fără să se gandească la efectele negative asupra economiei românești. Nu sunt împotriva vaccinului, însă sunt de părere ca fiecare om trebuie sa ia singur decizia privind vaccinarea.
Conducătorii României dacă și-ar fi dorit cu adevărat stoparea acestei pandemii, ar fi trebuit să aleagă și varianta testării periodice, atât a persoanelor vaccinate cât  și a celor nevaccinate, pe banii statului, pe lângă decizia fiecăruia de a se  vaccina sau nu.
​În loc să se focuseze pe găsirea unor soluții salvatoare și urgente pentru suplimentarea paturilor la ATI și achiționarea tratamentelor necesare pacienților cu acest virus care a bulversat întreaga omenire, guvernanții noștri se lupta în aceste zile, ca românii ce nu s-au supus condițiilor lor să rămână fără locuri de muncă. Ceva mai cinic nu am vazut! Sper din tot sufletul să nu le iasă manevra!

​Cătălin Silegeanu


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top