fbpx
Connect with us

Omul de afaceri Cătălin SILEGEANU: „Politicienii ar trebui să se așeze și să asculte discursurile oamenilor de afaceri, să înțeleagă nevoile acestora”

Omul de afaceri Cătălin SILEGEANU: "Politicienii ar trebui să se așeze și să asculte discursurile oamenilor de afaceri, să înțeleagă nevoile acestora" - News Moldova

Botosani

Omul de afaceri Cătălin SILEGEANU: „Politicienii ar trebui să se așeze și să asculte discursurile oamenilor de afaceri, să înțeleagă nevoile acestora”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În pofida eforturilor concertate ale formațiunilor politice de a ne convinge de valoarea lor, este evident că lipsește o prezență semnificativă care să rivalizeze cu forța PSD în cadrul alegerilor locale, susține omul de afaceri botoșănean Cătălin SILEGEANU

„Se pare că aceste partide se mulțumesc cu oferte modeste, precum un viceprimar și câțiva consilieri. Indiferent de figurile publice invocate, fie că este vorba despre venirea lui Drulă sau de prezența lui Cornilă la balul oamenilor de afaceri, esența constă în capacitatea partidelor de a gira candidați pertinenți.

În prezent, PNL, AUR și alte partide par a se confrunta cu o absență notabilă de lideri puternici, care să facă opoziție eficientă contra PSD. Vorbele lipsite de substanță ale unora și autoamăgirea altora sunt îndreptate spre un prag minimal, în timp ce mulți se mulțumesc cu promisiuni mărunte. În centrul procesului electoral ar trebui să fie oamenii, viziunea și aspirația către ceea ce este optim pentru comunitate și cetățeni. Este imperativ să ne asumăm responsabilitățile și să nu căutăm doar imaginea de moment, uitând de obligațiile care decurg din aceasta.

Chiar și cu apariția lui Drulă, USR nu reușește să prezinte o figură cu adevărat demnă în Botoșani. Conducerea din București încearcă să impună decizii privind candidaturile pentru primărie, dar acest demers pare a fi tardiv. AUR se laudă cu poziția sa, afirmând că este al doilea partid ca importanță în Botoșani, dar nu poate desemna candidați potriviți pentru funcțiile vitale. Este intrigant să observăm declarațiile politice spectaculoase provenite de la formațiuni aflate încă în stadiul de organizare și căutare.

USR a transformat o seară dedicată mediului de afaceri într-un eveniment politic, aceeași abordare fiind adoptată și de primarul Cosmin Andrei. Este o greșeală imensă față de oamenii care încearcă din răsputeri să aducă plus valoare comunității, să contribuie la dezvoltarea economică locală. Antreprenorii trebuie să se bucure de propriile realizări și premii fără să accepte lecții de moralitate sau sfaturi de la partidele care doar pretind o ghidare în direcția corectă.

Politicienii ar trebui să se așeze și să asculte discursurile oamenilor de afaceri, să înțeleagă nevoile acestora. Pentru prima dată din 2005, de când am fondat compania Hidroplasto, am decis să absentez de la balul oamenilor de afaceri. Politica trebuie să se construiască pe interesele oamenilor de afaceri, care susțin prin taxe și impozite întregul sistem bugetar. Politicienii trebuie să asculte discursuri de la cei mai proeminenți 20 de antreprenori pentru a înțelege cum poate societatea să atingă vârfuri de excelență, nu invers.

Personajele politice din Botoșani se rezumă la discursuri grandilocvente ținute în contexte care nu le corespund, la activitatea intensă pe platforma Facebook și la promisiuni lipsite de conținut. Cetățenii sunt privați de oferte semnificative pentru alegerile viitoare, iar această lipsă de substanță arată că standardul mediului politic este extrem de scăzut”, a precizat președintele companiei HIDROPLASTO.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top