fbpx
Connect with us

Părintele NECULA, despre Alexandra, tânăra mamă DECEDATĂ la maternitatea din Botoșani: “N-avea Raiul aer și și-a chemat o doză de aer”

MixCollage 27 Nov 2023 02 36 PM 4413 - News Moldova

Botosani

Părintele NECULA, despre Alexandra, tânăra mamă DECEDATĂ la maternitatea din Botoșani: “N-avea Raiul aer și și-a chemat o doză de aer”


Unul dintre cei mai apreciați preoți din România, Constantin Necula, a făcut, în cadrul unui cunoscut podcast, mărturisiri despre Alexandra, tânăra mamă care și-a dat ultima suflare în Maternitatea din Botoșani

Preotul a fost invitatul lui Mihai Morar, în cadrul podcast-ului „Fain și Simplu”, derulat la Palatul Național din Chișinău.

În cadrul emisiunii, cel mai apreciat preot din România a abordat subiectul Alexandra, despre care a spus că îi datorează una dintre cele mai „simpatice conferințe”.

După o noapte cumplită de frig, de ură, de neputință într-un ATI, vin zorile și se lasă o liniște semn că toți bolnavii respiră deodată, în același ritm și sunt bine. Noi de afară nu vedem asta, nici tulburarea, nici zdroaba medicilor. Vorbim de medici, nu de cazul Alexandrei de la Botoșani. Și eu mă numesc Alexandra! Nu numai că nu am aer, dar fetei aceleia îi datorez poate una dintre cele mai simpatice conferințe pe care am ține-o vreodată la Iași”, a declarat în cadrul podcast-ului preotul Constantin Necula.

Constantin Necula a mărturisit că el a cunoscut-o pe Alexandra, ea fiind lidera unei comunități de tineri din județul Botoșani și se întâlneau adesea la conferințe în Iași.

Greșeala noastră este că generalizăm atât de amplu încât riscăm să ucidem adevărați ofițeri de stat major ai medicinei Românești pentru trădarea a câte unui infanterist tâmpit. Alexandra a fost lidera creștină simpatică și puternică a unei comunități de tineri din Botoșani. Cum mergeam des la Iași, prin părintele Nicodim ne cunoșteam foarte bine. După o conferință celebră am râs împreună”, a mai adăugat preotul.

În plus, preotul a spus despre Alexandra că a fost un suflet extrem de puternic și de curat și că este „doza de aer” de care Raiul avea nevoie. Totodată, preotul remarcă o perspectivă critică asupra corupției, sugerând că aceasta poate avea impact negativ și în domeniul medical.

Să știi că n-avea Raiul aer și și-a chemat o doză de aer, asta e certitudinea mea. Mă gândesc la câtă suferință sunt supuse deseori femeile atunci când nasc și la câtă neputință asistăm atunci când nu putem altceva decât să ne punem în genunchi și să ne rugăm. Acolo nu e vorba despre Alexandra, e vorba despre o mamă. Te-ai mira să vezi că tot corupția ucide. Ești convins că oamenii care sunt acolo angajați au ajuns acolo pentru că sunt ei sau pentru că sunt pisica bunicului care e verișor cu nepoata care are un câine care latră din când în când la niște păduchi care sunt neamuri? Noi ne dezicem de neamuri, dar trăim pe seama neamurilor. Este o răutate interprofesională, dar o văd în toate profesiilor. Eu le-am spus oamenilor că o să treacă Covid-ul de la noi, dar prostia nu și nu m-a crezut nimeni”, a conchis preotul Constantin Necula.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top