Connect with us

Paşi IMPORTANŢI pentru ŞOSEAUA de centură, la BOTOŞANI

Botosani

Paşi IMPORTANŢI pentru ŞOSEAUA de centură, la BOTOŞANI

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară Zona Metropolitană Botoşani a scos recent la licitaţie studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru şoseaua de centură a municipiului Botoşani, prin Curteşti

Licitaţia urmează să aibă loc pe 29 aprilie, iar suma pusă la bătaie este de 4.519.847,56 lei, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate-preţ.

Obiectul contractului de prestări de servicii ce urmează a fi încheiat constă în  actualizarea Studiului de Fezabilitate, întocmirea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie şi asistenţă tehnică pentru şoseaua de centură.

Şoseaua de centură a municipiului Botoşani prin Curteşti va ocoli municipiul reşedinţă de judeţ prin Sud – Vest, fiind amplasată în extravilanul comunei Curteşti, intrările şi ieşirile fiind sensuri giratorii amplasate pe teritoriile UAT Botoşani, UAT Curteşti şi UAT Mihai Eminescu. Şoseaua de centură va avea o lungime de 10,09 kilometri, drum de clasă tehnică III, cu platforma drumului de 10 metri, din care partea carosabilă de 7 metri, un pod, 19 podeţe şi o parcare. Terenul necesar pentru realizarea investiţiei este de circa 41 de hectare. Conform deciziei din martie 2020, proiectul nu are impact semnificativ asupra mediului şi asupra siturilor Natura 2000.

Primarul Cosmin Andrei a anunţat, în urmă cu ceva timp, că, pe 22 decembrie 2021, a fost semnat ordinul de ministru pentru aprobarea listei de proiecte în vederea includerii la finanţare în Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) a Şoselei de centură a municipiului Botoşani prin Curteşti.

Lista a fost suplimentată şi la poziţia a 17-a figurea această investiţie foarte importantă pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Proiectul a fost depus de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Botoşani, valoarea estimată fiind de 165 de milioane de lei.

„Am perfectat prin intermediul Zonei Metropolitane și un parteneriat de implementare în care colaborăm cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru implementarea acestui proiect. În momentul în care programul va fi funcțional, putem depune proiectul pentru şoseaua de centură ocolitoare a municipiului Botoșani.

Am făcut pași importanți. Acest parteneriat stipulează foarte clar sarcini şi obligaţii în dreptul fiecărui partener, atât CNAIR cât şi Zona Metropolitană. Pe această cale doresc să le mulţumesc pentru implicare şi sunt convins că acest proiect, în care nu au crezut foarte mulți, va fi finalizat, chiar dacă va trebui să parcurgem mai mulți pași care presupun o perioadă de timp mai extinsă”, declara, la vremea respectivă primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top