fbpx
Connect with us

Percheziții de amploare în Botoșani pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în înșelăciuni prin metoda “accidentul”

perchezitii diicot scaled - News Moldova

Botosani

Percheziții de amploare în Botoșani pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în înșelăciuni prin metoda “accidentul”


În dimineața zilei de 9 august 2023 au avut loc ample percheziții în mai multe locații, inclusiv în București și în județele Botoșani, Gorj și Vrancea, în cadrul eforturilor de a dezarticula o grupare infracțională

Conform informațiilor furnizate de Poliția Română, ofițerii de investigații criminale din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au pus în aplicare miercuri un total de 9 mandate de percheziție domiciliară în București și în județele Gorj, Vrancea și Botoșani.

Aceste acțiuni au fost desfășurate pentru a demembra o grupare infracțională suspectată de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin metoda cunoscută sub numele de “accidentul”.

News Moldova îți recomandă și ...   Ajutor financiar de 30.000 de lei pentru familia Alexandrei IVANOV, tânăra DECEDATĂ în maternitatea din Botoșani

Conform anchetelor desfășurate de poliție, indivizii implicați în această grupare infracțională ar fi reușit să obțină peste 30.000 de euro și cantități semnificative de bijuterii din aur, în mare parte de la persoane în vârstă. Ei s-ar fi dat drept cadre medicale sau rude ale victimelor și ar fi solicitat sume mari de bani pentru un membru al familiei presupus a fi fost implicat într-un accident grav. Acești indivizi ar fi profitat de vulnerabilitatea persoanelor în vârstă și ar fi folosit pretextul că membrii familiei acestora ar fi fost implicați în accidente rutiere serioase, cerând bani cu titlu de urgență pentru intervenții medicale și tratamente costisitoare.

News Moldova îți recomandă și ...   Scandalul AZILURILOR aduce primele DEMITERI. Botoșăneaca Cristina ANTON, DEMISĂ de Ministrul Marius BUDĂI

Investigațiile au relevat că, din luna iunie 2023 până în prezent, suspecții ar fi contactat telefonic mai multe persoane din diverse regiuni ale țării, prezentându-se drept cadre medicale sau membri ai familiei. În unele cazuri, aceștia ar fi folosit și tehnici pentru a-și modifica vocile. Prin manipularea victimelor și prin obținerea informațiilor despre adresele lor de domiciliu, suspecții ar fi coordonat complici care, în final, s-ar fi deplasat la locuințele victimelor pentru a colecta banii și bunurile valoroase, prezentându-se drept reprezentanți ai instituțiilor medicale.

News Moldova îți recomandă și ...   Un nou sector de drum județean din Botoșani va fi modernizat cu fonduri europene! - MOLDOVA INVEST

Acțiunile de percheziție implică echipaje ale serviciilor de investigații criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și ale inspectoratelor de poliție din județele Gorj, Vrancea și Botoșani.

Toate cercetările sunt desfășurate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș și vizează infracțiunile de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top