fbpx
Connect with us

Perspectiva singurătății l-a împins la SUICID pe un bărbat din Botoșani

9876A1AE 9969 4152 B9A6 68A845038017 scaled - News Moldova

Botosani

Perspectiva singurătății l-a împins la SUICID pe un bărbat din Botoșani


Perspectivele sumbre asupra singurătății și momentele de rătăcire au fost factorii care au determinat un bărbat din Botoșani să ia o decizie tragică și să-și pună capăt vieții. Acesta se afla în plin proces de partaj cu fosta sa soție

Descoperirea a fost făcută chiar de fratele bărbatului la primele ore ale dimineţii. Cei doi frați au împărțit aceeași locuință după divorțul bărbatului. După despărțire, acesta a avut mai multe episoade depresive, însă nu dădea semne că va recurge la acest gest cumplit. Acesta a improvizat un ştreang, pe care l-a legat de creanga unui copac din spatele casei.

Deşi nu se afla la o înălțime mare față de sol, dorința bărbatului de a-și pune în aplicare planul sinistru a fost mai puternică decât instinctul său de supraviețuire. A fost descoperit în genunchi, fără suflare, potrivit presei botoșănene.

Imediat, fratele său a apelat serviciul 112. La faţa locului a ajuns un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). „Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru reanimarea pacientului. Decesul survenise cu mai mult timp înainte de a fi găsit”, a precizat medicul Carmen Răgoşcă, din cadrul SJA Botoşani.

Autoritățile au demarat o anchetă penală și au dispus efectuarea unei autopsii pentru a determina cu exactitate cauza morții, după ce bărbatul a fost găsit fără suflare. Vecinii au declarat că acesta se afla în proces de împărțire a averii cu soția sa și că acest lucru l-a afectat profund. La momentul descoperirii sale, avea o serie de documente și buletinul său într-o plasă.

Din păcate, astfel de tragedii devin din ce în ce mai frecvente. Psihiatrii atrag atenția că rata sinuciderilor a crescut la niveluri alarmante în ultimii ani, din cauza dezamăgirilor în dragoste sau a conflictelor familiale.

De asemenea, datele oficiale arată că numărul persoanelor cu tulburări psihice este în creștere. În urmă cu aproximativ 10 ani, numărul de cazuri noi înregistrate anual era sub 1.000, dar în prezent s-a ajuns la peste 1.500. Medicii susțin că trăim într-o perioadă extrem de dificilă, iar factorii sociali au contribuit la creșterea numărului de nevroze.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top