fbpx
Connect with us

Pianistul Richard Clayderman, încântat de Centrul Istoric al Botoșaniului!

Pianistul Richard Clayderman, încântat de Centrul Istoric al Botoșaniului! - News Moldova

Botosani

Pianistul Richard Clayderman, încântat de Centrul Istoric al Botoșaniului!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Celebrul pianist francez Richard Clayderman a ajuns deja la Botoșani, unde a făcut o serie de repetiții cu artiștii din cadrul Filarmonicii de Stat George Enescu.

Artistul a dorit să vadă și locația unde va susține concertul din cadrul Festivalului Instituțiilor de Cultură (FIC) aflat la cea de-a doua ediție. El a urcat pe scenă alături de colegii lui și a admirat clădirile din centrul Istoric.

Celebrul artist a promis că botoșănenii vor avea parte de un concert sublim cu ˝Balade pour Adeline˝, ˝Marriage d’amour˝ și apoi teme musicale de film, preluări, sper că este un repertoriu care va face plăcere publicului cu piese originale şi piese foarte cunoscute, melodii foarte frumoase”.

Richard Clayderman a fost vizibil încântat de ceea ce a văzut la Botoșani: „Este foarte încântător, este foarte frumos, mi se pare că zona aceasta este una istorică, deci voi mai rămâne să o privesc. E ceva special (n.r.vizita la Botoşani şi acest concert), este adevărat că sunt fericit să fiu aici pentru că ştiam că îmi place România aşa că este cu atât mai impresionant pentru mine să vin într-un oraş, în frumosul oraş Botoşani, sunt foarte fericit să am orchestra Filarmonicii alături de mine, să fiu alături de aceşti muzicieni este foarte plăcut, sunt emoţionat să ştiu că am putut veni aici în România şi că publicul îmi iubeşte muzica”.

Richard Clayderman a avut numai cuvinte de laudă la adresa Centrului Istoric al Botoșaniului:  „Este foarte frumos, de aceea am ţinut să vin aici şi să văd puţin ce se întâmplă. Spaţiul este foarte plăcut, cu sunetul, luminile şi ecranele cred că totul va merge foarte bine. Este foarte frumos. Un trecut care vorbeşte.

Primarul Cosmin Andrei i-a urat bun venit la Botoșani 

Ulterior s-a întâlnit cu primarul Cosmin Andrei care i-a urat bun venit la Botoșani și i-a oferit o serie de cadouri simbolice despre istoria orașului, marele artist primind încântat darul.

„Emoționant, vorbim de un tital al muzicii internaționale și sunt bucuros că putem oferi gratuit, botoșănenilor, un astfel de spectacol, de o anvergură impresionantă, într-un cadru pe care vrem să-l revitalizăm. Așa cum am spus în nenumărate rânduri îmi doresc să redăm Centrul Istoric botoșănenilor, organizăm un concert grandios pentru botoșăneni în Centrul Istoric, cu intrare gratuită, în limita posibilităților bineînțeles, cu chestiuni care țin de organizare”.

„Richard Clayderman rămâne cel mai sonor nume în programul de concerte organizate de Filarmonica din Botoșani și deschide calea către noi recitaluri ce vor fi susținute de artiști de anvergură din România și din străinătate.

Încă de anul trecut am discutat despre artiști internaționali, au fost mai multe nume pe care le-am avut în vedere. Iată că s-a materializat cu Richard Clayderman, un artist care nu mai are nevoie de prezentare și care a fost pe placul botoșănenilor. Și bineînțeles că pregătim pentru celelalte ediții artiști cel puțin la fel de prestigioși”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

Primarul a mai adăugat că, „De altfel, deja Centrul Istoric a suferit o serie de modificări majore pentru festivalul care se deschide astăzi. Toată zona a fost acoperită cu scaune, iar scena este una de dimensiuni uriașe.”


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top