fbpx
Connect with us

PNL Botoșani, în impas! Mai mulți primari negociază cu PSD în PRAG de ALEGERI

PNL Botoșani, în impas! Mai mulți primari negociază cu PSD în PRAG de ALEGERI - News Moldova

Botosani

PNL Botoșani, în impas! Mai mulți primari negociază cu PSD în PRAG de ALEGERI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Moment de criză pentru PNL Botoșani, după ce zece primari și-au anunțat plecarea din PNL și intrarea în Partidul Social Democrat (PSD)

Mutarea a fost marcată de confirmarea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare pe 9 iunie, oferind aleșilor locali posibilitatea de a trece de la o formațiune politică la alta fără a-și pierde mandatele.

Negocierile cu PSD au început imediat după ce informațiile despre preluarea conducerii filialei de către omul de afaceri Valeriu Iftime au devenit publice. Această schimbare de lider a generat nemulțumiri printre primarii liberali, care se simt ignorați și dezamăgiți de deciziile din cadrul alegerilor interne din 2021, în care Costel Șoptică a fost ales președinte.

Printre nemulțumiri se numără și atitudinea considerată arogantă a președintelui grupului „Elsaco” față de oamenii din teritoriu, acuzat de sfidarea organizațiilor locale. Se pare că această schimbare de conducere ar putea ascunde un plan al foștilor PDL-iști de răsturnare a conducerii PNL-iste, în care Valeriu Iftime ar fi „președinte în acte,” iar Cătălin Flutur, liderul „de facto” al filialei.

Primarii în cauză sunt convinși că șansele liberalilor de a câștiga Consiliul Județean sunt reduse, iar dorința de a evita încă patru ani de opoziție îi împinge să caute noi alianțe politice. Se pare că PSD a devenit o opțiune viabilă, iar negocierile au fost purtate în principal de către Verginel Gireadă, singurul liberal care și-a anunțat deja renunțarea la funcția politică după venirea lui Valeriu Iftime.

Părțile implicate au convenit să facă anunțul oficial al trecerii mai multor primari la PSD în mijlocul acestei săptămâni. Aproximativ zece primari sunt așteptați să se alăture PSD, iar organizarea unei conferințe de presă este luată în calcul pentru a prezenta această schimbare semnificativă în peisajul politic local.

Cu mai puțin de două luni înainte de startul campaniei electorale, oficializarea acestei migrații politice ar pune liderii rămași în PNL într-o situație dificilă. Găsirea rapidă a altor candidați și refacerea organizațiilor locale devin misiuni aproape imposibile. Astfel, viitorul PNL la alegerile locale din 9 iunie ar putea fi amenințat, iar perspectiva ocupării funcției de președinte al filialei devine incertă pentru Valeriu Iftime.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top