fbpx
Connect with us

Premierul CIUCĂ, așteptat la pas de voievoid și cu palma pe ocaua mică la Târgul de la POPĂUȚI din BOTOȘANI

Premierul CIUCĂ, așteptat la pas de voievoid și cu palma pe ocaua mică la Târgul de la POPĂUȚI din BOTOȘANI - News Moldova

Botosani

Premierul CIUCĂ, așteptat la pas de voievoid și cu palma pe ocaua mică la Târgul de la POPĂUȚI din BOTOȘANI


Asociația Moldoovis, Primăria comunei Răchiți, Asociația Crescătorilor de Taurine și Stațiunea de Cercetare Popăuți organizează, în intervalul calendaristic 30 aprilie – 1 mai 2022, a XIV-a ediție a “Târgului expozițional de ovine și pielicele Karaul, taurine și produse tradiționale”.

 Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, reprezentanții Academiei de Științe Agricole și Silvice, directorul Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, Adrian Pintea și noul director general al Agenției pentru Zootehnie, Florinel Bîrcă, se vor întâlni cu fermierii, plugarii și producătorii agricoli din regiunea Moldovei, inclusiv cei din județul Botoșani, unde va avea loc evenimentul, pentru a participa la o dezbatere publică în ceea ce privește evoluția arealelor agriculturale local, regional și național.

Premierul CIUCĂ, așteptat la pas de voievoid și cu palma pe ocaua mică la Târgul de la POPĂUȚI din BOTOȘANI - News Moldova

“Noi l-am invitat inclusiv pe premierul României, dar încă nu avem confirmarea oficială. Rămâne de văzut dacă va putea participa la acest eveniment. L-am invitat pe domnul Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii. Pe domnul Adrian Pintea, directorul general al APIA, care deja ne-a confirmat prezența. De asemenea, vor veni reprezentanții Academiei de Științe Agricole și Silvice, profesori universitari și directorii stațiunilor de cercetare din zona Moldovei. Noi am trimis invitațiile și deja o parte ne-au confirmat că vor veni la eveniment”, a declarat Ionică Nechifor, președintele Asociației Moldoovis și directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți.

Reluarea adunării agricultorilor din toață țara, dar mai cu seamă de pe meleagurile moldovenești, la Popăuți, după 2 ani de restricții asociate pandemiei COVID-19, țintește să aducă, în văzul populației și decidenților guvernamentali, greutățile și roadele muncilor pământului – dar mai este de cu seamă  să lumineze și o altă fațetă a situației?

“Trebuie să ne ridicăm la nivelul cerințelor actuale” a rostit Nechifor, conform infobt.ro, indirect ridicând o problematică morală ce pune sub eșafodul scepticismului așa-zisele eminențe ale agriculturii românești: muncă ba, caracter de cacialma și plagiat sadea! Strajnic soldățel al mediului academic, nu s-a putut să nu se ridice cu ștaif la “nivelul cerințelor actuale”, intrând în competiție cu măiestria cenușie a cancelarului de fier de la Palatul Victoria:

“La data de 14 iulie 2015, Comisia de etică şi deontologie universitară a primit de la Rectoratul UAMV Iaşi o sesizare a domnului dr. biolog Gheorghe Hrincă de la SCDCOC Popăuţi – Botoşani, în care se arată că două referate ale domnului ing. drd. Nechifor Ionică (nr.1 şi nr.2) de la „Specializarea tehnologia exploatării ovinelor şi caprinelor”, Şcoala doctorală Agricultură-Horticultură-Zootehnie au fost plagiate, prezentând cele două lucrări comisiei, care, a constatat că sunt identice cu cele două referate aflate la Şcoala doctorală”.

Rândurile anterioare, extrase din Raportul de activitate pentru anul 2015, pct. 5, al UAMV Iași, expun crema escrocheriei intelectuale a – surpriză! – directorului Stațiunii de Cercetare

Mai cu seamă, sus-pusul agricultor este cercetat penal (în teorie, în practică domnișorul este tratat cu un nivel de meticulozitate strașnic de asemănător celui depus de el în redactarea și susținerea tezei de doctorat) în Dosarul nr. 70/P/2019 pentru aducerea de amenințări cu moartea biologului dr. Gheorghe Hrincă, în urma devoalării publice și “impertinente” a plagiaturii.

Dacă peripeția oxfordiană a premierului Nicolae Ciucă este și la momentul actual ținta unor compoziții rapsodice în presa de interes național, arealul moldovenesc întregește și el – sau sfințește, cum e vorba – locul.

Rămâne să ne intrebăm: care sunt standardele promise de omul de cuvânt al târgului de foloase?

Șanse puține ca prin vizita d-lui Ciucă să fie dezbătute în sânul expoziției chestiuni de etică și integritate academică; mai degrabă lozincile de partid și îndemnurile la mult dorita prosperitate vor răsuna la răscrucea dealurilor înalte de pe stânga Siretului și a dealurilor joase de pe Câmpia Moldovei.

Vom asista, din partea fostului militar nedesfășurat Ciucă, actualmente preocupat de spicul basarabean, la o încrucișare între spionajul romancierului le Carré și machiavelismul ocalei lui Cuza, ori vor fredona plopii fără soți la o rânduire armonică ce se va pierde-n mrejele anului (ce să mai spunem de ale timpului) și va irosi din timpul și banii localnicilor și celor adunați, deopotrivă?


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top