fbpx
Connect with us

Primar și secretar general din Botoșani, în vizorul ANI pentru conflicte de interese

Primar și secretar general din Botoșani, în vizorul ANI pentru conflicte de interese - News Moldova

Botosani

Primar și secretar general din Botoșani, în vizorul ANI pentru conflicte de interese

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a identificat mai multe cazuri de conflicte de interese de natură administrativă în rândul funcționarilor publici, printre care se numără și doi botoșăneni: un primar și secretarul general al unei comune din județ

Printre cei vizați se află Bălășanu Constantin Corneliu, primarul comunei Frumușica. ANI a constatat că acesta a semnat în anul 2021 un contract de asistență juridică cu un cabinet individual de avocatură, aceeași entitate cu care încheiase în anul 2020, în calitate de persoană fizică, un alt contract similar. Această acțiune încalcă prevederile legale, conform articolului 228, alineatul (1), litera b) din O.U.G. nr. 57/2019, coroborate cu dispozițiile articolului 70 și 71 din Legea nr. 161/2003.

În același context, ANI a evidențiat și cazul Melaniei Răileanu, secretarul general al comunei Prăjeni, tot din județul Botoșani. În timpul exercitării funcției sale publice, aceasta a semnat un act administrativ care i-a adus un folos material personal. O astfel de acțiune contravine prevederilor articolului 79, alineatul (1), litera c) din Legea nr. 161/2003.

Conform ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, precum și despre drepturile de care beneficiază, inclusiv dreptul de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații relevante pentru cazul lor, personal sau prin intermediul unui punct de vedere scris.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top