fbpx
Connect with us

Primăria Botoșani achiziționează dotările necesare funcționării Teatrului ”Mihai Eminescu”

lucrari teatrul mihai eminescu 0 scaled 2 scaled - News Moldova

Botosani

Primăria Botoșani achiziționează dotările necesare funcționării Teatrului ”Mihai Eminescu”


Primăria din Botoșani a demarat procesul de achiziție a scaunelor, cortinelor și elementelor mecanice pentru clădirea Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani

Reabilitarea clădirii Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani a fost un proces dificil și complicat. Lucrările de consolidare au început în vara anului 2014, dar nu s-au derulat conform așteptărilor. Lucrările au stagnat, iar la sfârșitul anului au fost întrerupte.

Timp de 6 ani, autoritățile locale au manifestat dezinteres față de soarta unui edificiu de cultură simbol al municipiului Botoșani. Clădirea a început să se degradeze, costurile de conservare grevau bugetul local.

În toamna anului 2020, în urma alegerilor locale, la conducerea Primăriei Botoșani este ales un nou primar care manifestă interes și responsabilitate în rezolvarea situației dificile în care se afla  clădirea unei instituții emblematice pentru o localitate moștenitoare a unui patrimoniu cultural impresionant. Acțiunile concrete nu întârzie să apară.

În octombrie 2022, este semnat contractul de ”Consolidare și restaurare a Teatrului ”Mihai Eminescu”. Perioada de execuție a contractului este de 24 de luni, valoarea totală fiind de 12.200.000 de euro, mai puțin decât fusese evaluat inițial.

În momentul de față, clădirea teatrului este finalizată în proporție de 80 la sută. Termenul de finalizare al proiectului va fi respectat

„Ne apropiem de final, facem pași importanți împreună cu constructorul care este la fel de serios. De la etajele superioare finalizăm reabilitarea Teatrului ,,Mihai Eminescu”. La etajul trei cel mai plăcut impresionat am fost de faptul că s-a dat cu var și urmează doar dotările, corpurile de iluminat, instalații curenți slabi, prize și obiecte sanitare pentru băile de pe toate etajele”, a declarat primarul Cosmin Andrei, aflat în vizită de lucru la instituția de cultură din Botoșani.

Collage Maker 27 Oct 2023 03 57 PM 9347 1 - News Moldova

Achiziţia de furnizare si montaj Dotări în cadrul proiectului „Consolidarea și restaurarea Teatrului „MIHAI EMINESCU” Botoșani”

Obiectivul general al proiectului il constituie consolidarea, restaurarea, reabilitarea și amenajarea Teatrului „Mihai Eminescu” în vederea promovării valorii culturale și a potenţialului turistic al acestui obiectiv și al integrării sale în circuitul cultural artistic din regiunea Nord-Est.

În vederea îndeplinirii obiectivului general și a obiectivelor specifice, respectiv asigurarea dotarilor din cadrul proiectului „Consolidarea și restaurarea Teatrului „MIHAI EMINESCU” Botoșani” este necesară achiziția de furnizare si montaj Dotări în cadrul proiectului „Consolidarea și restaurarea Teatrului „MIHAI EMINESCU” Botoșani” respectiv dotare cu scaune a sălii de spectacole a teatrului „Mihai Eminescu” și dotarea scenei principale și a scenei secundare de spectacole a Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani cu elementele de mecanică necesare, revizia sistemului existent și punerea ansamblului în funcțiune precum și dotarea cu cortinele de scenă conform datelor tehnice cuprinse în caietul de sarcini.

Collage Maker 27 Oct 2023 04 01 PM 9972 scaled - News Moldova

Dotare cu scaune a sălii de spectacole a teatrului în cadrul proiectului este estimată la 669.909,20 de lei, iar achiziționare de piese pentru elemente de angrenare si de antrenare la 1.287.738,36

Dotare cu elemente mecanică scene, revizie mecanică existentă și punere în funcțiune mecanica scene spectacole teatru

Dotările care fac obiectul prezentei achizitii sunt necesare pentru buna funcționare a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani atât pentru public cât și pentru personalul instituției de cultură. Desfășurarea spectacolelor de cultură și teatru din cadrul Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani vor avea loc în condiții de confort și siguranță, specifice sălilor aglomerate, astfel încât actul cultural, esențial în dezvoltarea spiritual-intelectuală a comunității, să se desfășoare în condițiile optime.

Proiectul este derulat prin PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL(POR) 2014-2020 axa prioritara 5 – îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, prioritatea de investiții 5.1 – conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural cultural pentru proiecte nefinalizate.

Valoarea totala a proiectului este de a 1.957.647,56 de lei


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top