Connect with us

Primăria BOTOȘANI are alergie la numele SILEGEANU! Restricții politice în relațiile economice

Botosani

Primăria BOTOȘANI are alergie la numele SILEGEANU! Restricții politice în relațiile economice

Campania electorală a trecut, dar resementimentele au rămas

O situație aflată la limita legalității se petrece la Botoșani, în cadrul unei societăți aflată în subordinea Consiliului Local. Este vorba despre aspectele de legalitate interpretate după bunul plac de Directorul Societății de transport public din Botoșani, ELTRANS SA.

Speța se referă la un contract de publicitate încheiat de către ELTRANS cu compania HIDROPLASTO pentru promovarea imaginii companiei pe autobuzele operate de către ELTRANS.

Ca o paranteză trebuie precizat că aceste autobuze au stat în centrul unui adevărat scandal în 2020, care stă să reînceapă în această perioadă pe fondul costurilor operaționale extinse pe care aceste mijloace de transport le ridică.

Primăria Botoșani are alergie la numele SILEGEANU! ELTRANS: “Modificați macheta (prin îndepărtarea numelui Silegeanu), altfel reclama nu va fi acceptată”

Contractul de publicitate a ridicat însă probleme de percepție la vârful Primăriei Botoșani, deranjant fiind faptul că reclama prevedea și numele deținătorului afacerii. După cum reiese din imaginea alăturată, Primaria a fost deranjată tocmai de numele “Cătălin SILEGEANU’

Restricții politice la Societatea de Transport Public din Botoșani! Cum condiționează Directorul ELTRANS agenții economici

”Catre SC Hidroplasto SRL

Cu privire la solicitarea de colantare a spatiului exterior al unui autobus detinut de societatea Eltrans SA

In urma discutiilor telefonice avute si ca urmare a machetei de colantare trimisa pe mail in vederea incheierii unui contract, conform solicitarii dumneavoastre va comunicam in scris urmatoarele:

1. In vederea perfectarii unui contract de inchiriere spatiu exterior autobus va rugam sa acceptati modificarea machetei conform discutiei telefonice avute.

Subliniem ca ne dorim aceasta colaborare, prin prisma faptului ca societatea dumneavoastra este un este una reprezentativa pentru orasul Botosani.

2. In situatia in care nu sunteti de acord cu propunerea noastra, va comunicam cu regret ca nu putem incheia un contract cu SC Hidroplasto SRL.

3. Asteptam raspunsul dumneavoastra pana astazi 13.05.2022 orele 12 . In situatia in care pana la ora si data specificata nu primim un raspuns scris din partea societatii Hidroplasto SRL, consideram raspunsul dumneavoastra ca fiind unul negativ , sens in care nu vom mai perfecta un contract.

Societatea Eltrans SA isi rezerva dreptul de a selecta clientii, implicit si continutul reclamelor afisate pe autobuzele detinute.

In speranta unei bune colaborari,

Director General

Turcoman Andrei”

Cătălin SILEGEANU: Dacă vor sa scoată de pe autobuz “By Catalin Silegeanu” voi rezilia contractul și voi merge mai departe cu o plângerere PENALĂ

“Pozitia mea e clara!!! Dacă vor sa scoată de pe autobuz “By Catalin Silegeanu” voi rezilia contractul și voi merge mai departe cu plângeri!!! Nu pot folosi o companie platita din bani publici după bunul plac!!! Când faci asta înseamnă ca aduci prejudicii companiei și beneficii tie!!! Așa ca la sfatul avocaților ne vom îndrepta către plângere penală și nu plângere civilă!!” a transmis omul de afaceri Cătălin SILEGEANU.

Să ne reamintim deciziile de management ale ELTRANS

Bani aruncați pe geam! BOTOȘĂNENII vor PLĂTI în 5 ani 9.842.878,32 RON pentru CHIRIA noilor autobuzelor

În luna februarie a anului 2020 a fost semnat contractul pentru achiziția în leasing operațional a 9 autobuze Isuzu Citibus, care urmează să înlocuiască tramvaiele din orașul BOTOȘANI.

Victor IVĂNESCU, fostul director general ELTRANS, a preferat să îndatoreze și mai mult botoșănenii cu o chirie lunară de 32.000 euro, în loc demareze un proiect pentru schimbarea totală a parcului auto

La încheierea perioadei contractuale, AUTOBUZELE vor fi RETURNATE către FURNIZORI.

Deși tot mai des întâlnit în ultimii ani în cadrul firmelor, leasingul operațional presupune un demers anevoios iar pe drum se pierd foarte mulți bani, care ar putea fi investiți în alte proiecte. Pe scurt, achiziția în leasing operațional reprezintă transferarea dreptului de utilizare al unei flote unei companii în condițiile achitării unei rate lunare fixe care acoperă toate costurile de funcționare ale unei mașini cât și alte servicii.

Toate riscurile sunt preluate de către firma de leasing operațional. La încetarea perioadei contractuale, autobuzele vor fi returnate către furnizori. Perioada leasingului este de 5 ani.

„Leasingul operațional mi se pare o variantă nepotrivită adoptată de către Eltrans în condițiile în care Teatrul Mihai Eminescu a cerut bani de la consiliu local pentru achiziția unui autocar, în condițiile în care alte instituții și societăți comerciale din subordinea primăriei puteau folosi aceste autobuze la expirarea contractului.

Plata a 32.000 de euro doar pentru achiziția acestor autobuze este nepotrivită pentru că suma este foarte mare și reprezintă doar o închiriere a unor autobuze care, mai mult, au fost parcate pe un teren de asemenea închiriat de către societatea Eltrans, care avea spațiu în propria curte”, declara în 2020, Cosmin ANDREI din poziția de viceprimar la vremea respectivă.

Leasingul este realizat prin S.C. BCR FLEET MANAGEMENT S.R.L., iar valoarea totala a achiziției (fără TVA) este de 9.842.878,32 RON adică aproximativ 2.000.000 EURO, rata lunară achitată de botoșăneni va fi de 32.000 euro.

Cosmin ANDREI condamna în 2020 folosirea politică a patrimoniului primăriei: ”Autobuzele sunt astăzi încă parcate, doar pentru a fi scoase pe stradă în buza campaniei electorale”

„Contractul are o durată fermă de 5 ani de zile, indiferent de faptul că proiectul de reabilitarea a linilor de tramvai și a depoului poate fi finalizat mai devreme de această perioadă. Iar faptul că autobuzele sunt parcate astăzi în zona gării și tramvaiele merg încă pe străzi și pot produce accidente, doar pentru a fi scoase pe stradă în buza campaniei electorale este de asemenea un lucru foarte grav”, a declarat viceprimarul orașului, Cosmin ANDREI.

Astăzi însă, aceleași autobuze sunt în continuare grevate de condiționalități politice.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top