fbpx
Connect with us

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel GIREADĂ, renunță la funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel GIREADĂ, renunță la funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani - News Moldova

Botosani

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel GIREADĂ, renunță la funcția de prim-vicepreședinte al PNL Botoșani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În urma recentei intrări a omului de afaceri Valeriu Iftime în rândurile Partidului Național Liberal, un alt nume din PNL Botoșani, Dumitru-Verginel Gireadă, primarul liberal al comunei Mihai Eminescu, și-a anunțat retragerea din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului PNL Botoșani

Motivul principal invocat de Gireadă este dorința de a face loc unei noi echipe în partid, sperând că aceasta va reuși să ducă la îndeplinire proiectele partidului într-un mod mai eficient. Cu toate acestea, el a subliniat că este esențial ca noii membri să se înscrie în PNL cu respectarea Statutului și a Regulamentului Partidului.

„Vă anunț că mă retrag din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului Permanent județean al Partidului Național Liberal Botoșani și las loc unei noi echipe care sper să reușească să își ducă la îndeplinire proiectele”, a transmis omul politic.

Dumitru-Verginel Gireadă a făcut referire la noul membru PNL Valeriu Iftime, sugerând că acesta ar urmări, de fapt, obținerea unui post de parlamentar.

„Având în vedere situația prezentată în ultimele zile în spațiul public precum că Partidul Național Liberal Botoșani trebuie să fie refăcut, în sensul că trebuie aduși oameni noi care ar fi capabili, dar care, în realitate ei nu știu nimic despre politică, administrație publică și nevoile comunităților, și nu au un plan concret de pus in aplicare, ci doar speră că vor schimba ceva și că pentru asta ar fi bine sa obțină un post de parlamentar CA SĂ ÎNVEȚE CINE SEMNEAZĂ ACTELE PE ACOLO”, a precizat Gireadă.

Primarul botoșănean a evidențiat importanța aducerii de oameni noi în partid, dar a avertizat cu privire la potențialele motivații personale ale acestora. El a subliniat că este important ca noii membri să aibă o înțelegere solidă a politicii, administrației publice și să vină cu planuri concrete pentru comunitățile lor.

Potrivit lui, Gireadă, partidul nu și-a promovat suficient inițiativele și realizările în spațiul public, inclusiv proiectele de investiții pe infrastructura mare și creșterea salariilor și a pensiilor.

Prim-vicepreședintele PNL Botoșani a subliniat, de asemenea, că politicul este despre voturi și alegeri, iar fiecare om politic ales trebuie să reprezinte interesele și nevoile cetățenilor. El a menționat că atunci când ești ales pentru a doua oară, este vorba nu doar despre încrederea oamenilor, ci și despre mulțumirea lor că ai muncit în interesul lor.

Gireadă a concluzionat prin afirmarea necesității ca oamenii să continue să fie cei care își aleg reprezentanții în democrație și să se asigure că aceștia respectă și reprezintă cu adevărat interesele comunității.

„Când ești ales pentru a doua oară, nu mai vorbim doar despre încrederea pe care oamenii ți-o acordă, ci și de mulțumirea lor că într-adevăr nu i-ai dezamăgit și ai muncit în interesul lor! Eu, personal sunt în situația în care, am fost ales încă din anul 2004 pentru funcția de primar, în anul 2012 am fost ales pentru un mandat de 4 ani de deputat și până în prezent sunt un om care dezvoltă în mod constant comuna Mihai Eminescu. Așadar, pentru o democrație corectă este necesar ca oamenii să fie în continuare cei care aleg cine să le reprezinte interesele”, a conchis acesta.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top