fbpx
Connect with us

Primarul Cosmin Andrei: „Am promis muncitorilor de la Locativa locuri de muncă, nu pentru protipendada PDL pripășită la Locativa”

Primarul Cosmin Andrei: „Am promis muncitorilor de la Locativa locuri de muncă, nu pentru protipendada PDL pripășită la Locativa" - News Moldova

Botosani

Primarul Cosmin Andrei: „Am promis muncitorilor de la Locativa locuri de muncă, nu pentru protipendada PDL pripășită la Locativa”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


După ce în cursul zilei de ieri, Oficiul Județean al Registrului Comerțului a admis solicitarea de dizolvare a societății Locativa, foștii angajați ai societății au protestat în fața Primăriei Municipiului Botoșani.

Acestora li s-a promis, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local în decembrie 2023, că li se vor oferi alte locuri de muncă în cadrul instituțiilor locale.

Primarul Cosmin Andrei consideră că acest protest este unul cu tentă politică:

„În primul rând înțeleg că a fost un protest spontan și acest protest nu a primit aviz din partea comisiei care avizează adunările publice și sunt uimit că domnul Flutur, pe experiența pe care o are, nu a fost în stare să autorizeze un protest și să se organizeze.

Va fi autorizat în zilele următoare, am cunoștință de nemulțumirile dumnealor, dar țin să precizez că eu am promis munciturilor de la Locativa că-și pot găsi locuri de muncă. Avem firme în construcții care au foarte multe lucrări în Municipiul Botoșani. Jumătate din școlile din oraș sunt în șantier, se lucrează la Teatrul Mihai Eminescu. Specialiștii buni își pot găsi locuri de muncă.

Nu am vorbit pentru protipendada PDL, care este pripășită la Locativa și care face și acest spontan, dincolo de supărarea pe care o au, cu o tentă politică. Fondul de salarii de la societatea Locativa este de 3 milioane și jumătate de lei pe an. Asta înseamnă că putem face investiții cu acești bani în locuință pentru tineri, iar activitatea să o gestionăm cu maxim 10 oameni în cadrul Primăriei Botoșani, așa cum este și în alte municipalități din țară. Această economie trebuie să se regăsească în municipiul Botoșani în investiții pe care le cer botoșănenii.

Mai mult, nu vreau să ajungem în situația societății Termica, care astăzi ne-a blocat conturi la primărie, prin lichidator, am ajuns într-o situație în care trebuie să platim 109 milioane de lei.

Închipuiți-vă de asemenea câte investiții aș fi putut face în municipiul Botoșani cu acești bani, pe care acum îi căutăm cu sprijin de la Guvernul României să platim lichidatorul pentru belelele pe care le-a făcut domnul Flutur în 2010, împreună cu domnul Diaconu.

Societatea locativa ajunge încet-încet, dacă nu opream această evoluție negativă, în aceeași situație ca la Termica și ajungem să plătim tot noi, botoșenenii din bugetul local,
problemele pe care le lasă domnul Flutur. Acesta este motivul din care am propus consilierilor, în ședința de consiliul local, și a fost adoptată dizolvarea unei societăți care devine o gaură neagră pentru municipiu și cu banii pe care îi economisim să facem alte lucruri frumoase pentru botoșăneni.”

Cătălin Flutur, directorul Locativa, consideră că Primarul Cosmin Andrei nu și-a onorat promisiunile.

„Vreau să vă spun că este un protest îndreptățit a celor pe care îi vedeți aici, salariații de la Locativa. Știți ce s-a întâmplat în postul Crăciunului, când s-a anunțat că domnul Cosmin Andrei își dorește dizolvarea Locativei. Am pus problema, „ce se întâmplă cu acești oameni și cu familiile lor, de unde vor mai câștiga bani”. Atunci a fost o promisiune neonorată până acum, că se va găsi un loc de muncă. Au mai sărit și niște ajutoare atunci. Domnul Tanasă de la Urban Serv a spus că va oferi locuri de muncă, până și domnul Marius Rogojinschi oferea locuri de păpușari, lucrul acesta nu s-a întâmplat”, a declarat Cătălin Flutur, directorul Locativa și consilier local din partea PNL.

Protestatarii au în mână pancarte cu tot felul de mesaje: „Cosmin Andrei, singurul primar care desființează locurile de muncă”; „Cosmin Andrei, fără salarii cum ne întreținem familiile? ”; „Cosmin Andrei nu suntem niște cifre pe hârtie” ; ”Cosmin Andrei, nu ne cunoști, de ce ne vrei răul?” La protest au ajuns și cei doi directori de la Locativa SA, Cătălin Flutur și Florinel Gornea.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top