Connect with us

Primarul Cosmin ANDREI i-a scandalizat pe botoșăneni! Va fi revocată DECIZIA de demolare a GARAJELOR?

Botosani

Primarul Cosmin ANDREI i-a scandalizat pe botoșăneni! Va fi revocată DECIZIA de demolare a GARAJELOR?

Discuții la primăria Botoșani cu proprietarii garajelor din zona Colegiului „Mihai Eminescu”

Ieri, 1 iulie a.c., la sediul primăriei un grup de circa 20 de cetățeni care dețin garaje în zona Colegiului „Mihai Eminescu” au purtat discuții cu edilul. Aceștia s-au arătat extrem de nemulțumiți de hotărârea municipalității de a demola garajele. La sfârșitul lunii iunie, pe data de 28, a fost depusă și o petiție din parte proprietarilor de garaje, cu 43 de semnături. 

În cadrul întâlnirii, aceștia au cerut explicații punctuale primarului. De asemenea, ei au negat vehement faptul că ar folosi garajele în alt scop decât cel de a-și parca mașinile și că ar fi corect să se ia măsuri doar împotriva celor care folosesc în alt scop imobilele.

„Am avut surpriza de 3 ori la rând să găsesc oameni de la Urban Serv cum măturau pietrişul din stradă în uşa garajului pentru a da senzația în cartier că respectivul garaj nu este folosit. Este o campanie denigratoare  împotriva celor care au garaje în această zonă”, a spus o botoșăneancă.

În replică, edilul le-a spus cetățenilor că ei nu sunt proprietari pe acel teren, ci terenul este al municipalității și trebuie gestionat cât se poate de bine în raport cu realitățile pe care le trăim cu toții.

„În general, atât la nivel național cât și în afara țării, este această tendiță de deschide acest spații pentru toată lumea. Să renunțăm la aceste garduri (…). Din documente reiese faptul că aceste garaje sunt construcții temporare care nu au pereți. Sunt parcări acoperite, nu sunt garaje. Pe locul acestor garaje facem parcări la care veți avea dvs. prioritate”, a explicat primarul Cosmin Andrei.

Primarul Cosmin ANDREI a ANUNȚAT începerea DEMOLĂRII GARAJELOR în BOTOȘANI

Joi, 24 iunie 2021, Primarul Cosmin ANDREI a anunțat demararea procesului de demolare a GARAJELOR din MUNICIPIUL BOTOȘANI! Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.Potrivit oficialului, este vorba despre garajele adiacente Colegiului Național „Mihai Eminescu”, acolo unde sunt deja date dispoziții de dezafectare cu termen de 30 de zile de la intabularea terenurilor.

„Luna viitoare, după ce facem intabularea, emitem somații către cei care dețin garaje pe terenul aferent de a le dezafecta în termen de 30-60 de zile. Dacă aceste garaje nu sunt dezafectate benevol, împreună cu cei de la DSPSA vom trece la demolarea garajelor și recuperarea costurilor cu această operațiuni”, a explicat edilul.

Primarul Cosmin ANDREI a ANUNȚAT începerea DEMOLĂRII GARAJELOR în BOTOȘANI !!!

Întrebat de jurnaliștii News Moldova dacă se așteaptă la eventuale proteste din partea botoșănenilor referitor la acțiunea de demolarea a garajelor, edilul a subliniat faptul că pot fi și acțiuni în instanță pe această speță.

„Ne așteptăm la acest lucru dar ne facem temele așa cum trebuie. Înainte de face aceste demersuri am analizat toate documentele care sunt, care este situația actuală și pot fi acțiuni în instanță în ceea ce privește intenția noastră de a demola garajele dar botoșănenii din zona respectivă sunt proprietari pe o construcție care nu este nici măcar în acord cu autorizația care s-a dat la început care presupunea locuri de parcare acoperite, sub nicio formă garaje, iar terenul de sub aceste construcții este al municipalității”, a declarat Cosmin ANDREI. 

În municipiu sunt aproximativ 3.000 de garaje, suprafaţa medie ocupată de o astfel de construcţie fiind de 20 de metri pătraţi. 

Primarul municipiului BOTOȘANI, Cosmin ANDREI, anunță demolarea a ZECI de GARAJE și amenajarea mai multor locuri de PARCARE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top