fbpx
Connect with us

Protest spontan al angajaților cu salariul minim de la Nova Apaserv!

Protest spontan al angajaților cu salariul minim de la Nova Apaserv! - News Moldova

Botosani

Protest spontan al angajaților cu salariul minim de la Nova Apaserv!


Astăzi la prânz, o parte dintre angajații operatorului de apă Nova Apaserv au intrat în grevă de avertisment, încetându-și activitatea și prezentându-se la ediul companiei din strada Octav Băncilă pentru a purta o serie de discuții cu cei din conducere.

Aceștia sunt plătiți cu salariul mimim pe economie de 3000 de lei.

„Sunt cele mai mici salarii pentru că vorbim de salariul minim pe economie. Este foarte greu ca în condițiile actuale, după ce prețurile au crescut la aproape orice, să te mai descurci cu 3.000 de lei” susțin salariații, însă totul a fost degeaba, directorul susținând că nu sunt bani pentru măriri de salarii.

Conducerea companiei, reprezentată de directorul general al Nova Apaserv, Liviu Ștefan, a admis că în cadrul companiei lucrează 330 de angajați care primesc suma de 3.000 de lei, la care se adaugă tichete de masă, de concediu și sporul de vechime. Cei din echipele de intervenție beneficiază lunar și de un așa-zis spor de intervenție reprezentând o sumă fixă de 450 de lei.

„Sindicatele din Nova Apaserv au transmis în scris, încă de luna trecută, solicitări către conducerea unității, în mod special cu privire la o potențiale creșteri salariale. Noi suntem în procesul de negociere cu reprezentanții salariaților, respectiv cu cei din sindicat. Am analizat și analizăm în continuare solicitărilor dumnealor, dar aceste solicitări vin concomitent cu acele intenții de creștere a salariului minim pe economie, de creștere a valorii tichetelor de masă, care sunt legiferate de Guvern.

Evident e că ceea ce avem prevăzut noi în contractul colectiv de muncă trebuie să aplicăm și trebuie să ținem cont și de prevederile legale, de bugetul aprobat al societății. Prin urmare, în funcție și de posibilitățile noastre reale, vom lua o decizie privind o eventuală creștere a salariilor”, a spus Liviu Ștefan. Totuși, acesta nu a lăsat să se întrevadă nicio șansă de creștere imediată și a vorbit mai mult de aliniere în primă fază a salariilor și veniturilor la nivelul noilor valori stabilite de Guvern, dar și acestea vor fi acordate numai după rectificarea bugetului. „Mai departe, în funcție de rezultatele analizei privind performanțele noastre financiare, vom încerca să ajungem la o anumită poziție legată de un anumit procent sau de o sumă fixă”, a mai spus Liviu Ștefan.

Conducerea companiei a cerut scumpirea tarifelor a apei, din nou, pentru a putea oferi eventuale măriri.

„Noi funcționăm în prezent cu un tarif aplicat din 1 mai 2022. Urmează să depunem documentația aferentă pentru o nouă creștere la ANRSC. Lucrul acesta se va întâmpla în luna august, dar procesul de avizare-aprobare pe tot lanțul acesta este de durată și nu ne așteptăm mai devreme de sfârșitul anului să avem un nou tarif. Un nou tarif care, în măsura prevederilor legale, va include și o componentă de majorare a salariilor, mai mică sau mai mare…Vom vedea”, a recunoscut Liviu Ștefan.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top