fbpx
Connect with us

Sute de oameni au protestat și au aprins lumânări pentru Alexandra, tânăra care a murit în chinuri cumplite la câteva ore după internare!

Sute de oameni au protestat și au aprins lumânări pentru Alexandra, tânăra care a murit în chinuri cumplite la câteva ore după internare! - News Moldova

Botosani

Sute de oameni au protestat și au aprins lumânări pentru Alexandra, tânăra care a murit în chinuri cumplite la câteva ore după internare!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Aproximativ 300 de oameni s-au adunat în fața Maternității din municipiul Botoșani duminică seară, în semn de protest pentru moartea Alexandrei, o tânără de 25 de ani, care a murit în chinuri, la câteva ore de la internare.

Tânăra mamă a trei copii a fost adusă la spital cu ambulanța în noaptea de joi spre vineri, prezentând dureri insuportabile și solicitând intervenția medicală pentru întreruperea unei sarcini cu complicații.

„S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, cu examen ecografic, conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost redusă, colul uterin era închis, fără semne de avort în evoluție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU), asistentul Ioan Asaftei.

Participanții la protest cer suspendarea dreptului de liberă practocî pentru personalul medical responsabil de îngrijirea pacientei decedate. Situația a generat o puternică reacție din partea comunității, iar oamenii doresc să atragă atenția asupra calității serviciilor medicale și a necesității unor investigații amănunțite pentru a clarifica circumstanțele tragicei pierderi a tinerei.

Conform unui reprezentant al spitalului „Mavromati”, tânăra a prezentat o deteriorare bruscă a stării sale generale în dimineața zilei de vineri. Ea a început să aibă dificultăți de respirație și a sângerat din căile respiratorii. A fost transferată la secția de terapie intensivă, unde i-au fost aplicate manevre complexe de resuscitare.

„În ciuda eforturilor‚ la ora 08:20 se declara decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie cai respiratorii superioare. Examenul necropsic va stabili cauza decesului”, a adăugat Asaftei.

„Mori cu zile în țara ta, nu mai ai speranță. Oamenii care trebuie să ne salveze, să aibă grijă de noi, să le pese de noi, au devenit avizi după bani, indiferenți și inumani. Este o tragedie care trebuie să cutremure sistemul cu totul, din temelii, să plece acasă toți cei care nu își fac meseria! Nu se mai poate! Alexandra avea toată viața înainte și trei îngerași de crescut!”, a spus o femeie prezentă la protest.

„Medicii trebuie să plătească! Au salarii babane, dar aroganță cât încape. Au uitat în slujba cui se află, jurământul pe care îl depun ei nu mai are nicio valoare. Doar pilele și banii au valoare în fața lor. Cei care tratează o situație gravă ca pe o nimica toată trebuie să dea socoteală. Vrem să li se retragă celor două doctorițe dreptul la liberă practică până la emiterea unei sentințe definitive de către judecători! Soțul ei este taximetrist, este colegul nostru. Am fost astăzi cinci colegi la biserică și ne-a bușit plânsul, nu am mai avut cuvinte în fața unei nedreptăți ca aceasta!”, a spus un alt botoșănean.

La intrarea în curtea maternității s-a format un altar de lumânări și flori, oamenii adunându-se într-un moment de reculegere în memoria tinerei care a sfârșit tragic pe patul de spital.

Reprezentantul „Mavromati” a mai declarat că ancheta administrativă demarată la nivelul unității va urmări stabilirea cauzelor morții tinerei, dar şi modul de respectare a protocoalelor terapeutice.

„La nivelul Spitalului Județean de Urgență Botoşani s-a constituit o echipă de specialiști, care să analizeze cauza decesului şi modul cum au fost respectate protocoalele terapeutice în vigoare”, a afirmat Asaftei.

Totodată, polițiștii botoșăneni au demarat o anchetă pentru ucidere din culpă, urmând ca medicii legiști să stabilească cu exactitate cauza morții, în urma efectuării autopsiei.

„Au fost demarate cercetări de către polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să stabilim cu exactitate împrejurările în care a surveni decesul şi cine se face responsabil de acest eveniment. Totodată, urmează să fie efectuată autopsia pentru a se stabili cu exactitate care este cauza decesului”, a declarat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top