Connect with us

Raluca CURELARIU, consilier local USR Botoșani: „Parcul de Agrement CORNIȘA are toate premisele să devină PROFITABIL”

Botosani

Raluca CURELARIU, consilier local USR Botoșani: „Parcul de Agrement CORNIȘA are toate premisele să devină PROFITABIL”

Poate fi rentabilizat Parcul de Agrement Cornișa din Botoșani?

Cel mai mare parc de agrement din zona Moldovei, deschis la Botoşani, un proiect în valoare de peste 18 milioane de euro, menit să revitalizeze turismul în Botoșani, a înregistrat pierderi substanțiale anul trecut. Cu toate aceste, multe voci, atât din administrația publică locală cât și reprezentanți ai societății civile, susțin că parcul de agrement trebuie sprijinit financiar în continuare.

VEZI AICI: PIERDERI de MILIOANE pentru binecunoscutul PARC de agrement CORNIȘA din BOTOȘANI!

Această idee este reiterată și de consilierul local USR, Raluca CURELARIU. Prezentă în emisiunea „Moldova în prim plan”, realizată de News Moldova, aceasta susține că parcul de agrement CORNIȘA trebuie susținut financiar în continuare pentru că are toate premisele să devină profitabil.

Raluca CURELARIU: „Din punctul meu de vedere, Cornișa trebuie susținut în continuare”

„Parcul de Agrement Cornișa a fost anul trecut pe pierdere, dar în anul în care s-a deschis Cornișa a ieșit pe zero, pe bucata pe care a activat. Anul trecut a ieșit într-adevăr pe pierdere, iar dacă îmi aduc bine aminte vorbim despre 2.500.000 RON subvenție de la municipalitate. 

Din punctul meu de vedere, Cornișa trebuie susținut în continuare pentru că, atât timp cât în primul an de activitate, în condiții normale de desfășurare a activității, acesta a ieșit pe 0, da, există toate premisele ca Parcul de Agrement Cornișa să devină profitabil. Nu ne putem raporta la anul 2020 în condițiile în care 2020 a fost un an în care am avut pandemie, Cornișa a fost mai mult închis decât deschis. Nu putem compara lucrurile sub nicio formă. 

Este normal să vrem să ducem Cornișa spre rentabilitate, sunt convinsă că lucrul acesta se va întâmpla, dar da, trebuie susținut în continuare”, explică Raluca CURELARIU.

Mai mult, pentru a susține cele spuse mai sus, consilierul local a făcut și o scurtă comparație între CORNIȘA și Zona Metropolitană Botoșani. Astfel, deși municipalitatea cheltuie bani cu ambele structuri, potrivit acesteia, la Zona Metropolitană subvenția din partea primăriei nu este justificată, întrucât nimeni nu beneficiază de serviciile oferite de această organizație, pe când de serviciile oferite de CORNIȘA se bucură sute de botoșăneni.

„De fiecare dată când analizez o subvenție primită de la municipiul Botoșani, mă raportez la alți bani cheltuiți. Cornișa cheltuie 2.500.000 RON din bugetul municipiului Botoșani și se bucură de susținerea botoșănenilor, pentru că foarte mulți se bucură de acest parc de agrement, și cheltuim 500.000 de lei pe an pentru Zona Metropolitană. 

Dacă e să compar, da, ok, am cheltuit de 5 ori mai mult anul trecut pentru Cornișa, dar dacă facem un calcul câți oameni beneficiază și care sunt beneficiile pe care le aduce Cornișa, este clar că sunt net superioare, și da, cred că trebuie susținut în continuare de municipalitate, în ideea în care se va apropia de un grad de rentabilitate în viitoriu mediu”, conchide Raluca CURELARIU.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top