Connect with us

REABILITAREA Palatului Administrativ din BOTOȘANI, în linie dreaptă

Botosani

REABILITAREA Palatului Administrativ din BOTOȘANI, în linie dreaptă

Se fac demersuri pentru reabilitarea fațadei Palatului Administrativ Botoșani, a anunțat prefectul județului Dan NECHIFOR

În cursul zilei de ieri, 1 aprilie a.c., la sediul PNL Botoșani a avut loc o conferință de presă susținută de președintele PNL Botoșani, Costel ȘOPTICĂ și prefectul județului, Dan NECHIFOR. În cadrul evenimentului Dan NECHIFOR a anunțat că se fac demersuri pentru reabilitarea fațadei Palatului Administrativ.

Potrivit oficialului, lucrările de reabilitare ajung la circa 1.100.000 lei, iar contribuția Instituției Prefectului va fi de aproximativ 400.000 de lei. 

„Am mers împreună cu domnul prefect la București, și am făcut un demers privitor la reabilitarea fațadei de la Palatul Administrativ, singura chestiune care apare în momentul acesta, este că acest Palat este ocupat într-o proporție foarte mare de Consiliul Județean și trebuie să vină și această instituție cu un aport la această reparație și sper că demersul pe care l-am făcut noi la Bucureși să fie îmbrățișat și de Doina FEDEROVICI, președintele Consiliului Județean.

Sper ca până la sfârșitul anului, măcar fațada Palatului Administrativ să fie reabilitată, astfel încât să mai îndulcim acea piață din punct de vedere vizual”, a declarat președintele PNL Botoșani, Costel ȘOPTICĂ. 

Potrivit prefectului Dan NECHIFOR, pentru început vor fi reabilitate fațada și esplanada clădirii, ulterior se va reabilita și partea de acoperiș. Având în vedere că de mai bine de 30 nu s-a intervenit în niciun fel pentru întreținerea clădirii monument istoric, este nevoie și de alte reparații în interior, cel puțin pe partea electrică.

Dan NECHIFOR: „Sperăm să avem tot spriijinul doamnei FEDEROVICI pentru a începe lucrările”

„Am asigurări că suma pe care ar trebui să o contribuie Instituția Prefectului este de aproximativ 400.000 de lei. Modalitatea practică prin care se poate realiza este vorba de efectuarea achiziției prin asociere de instituții publice contractante, în speță Consiliul Județean Botoșani și Instituția Prefectului. 

Voi face o adresă către CJ prin care voi specifica toate detaliile tehnice și modalitatea prin care se va realiza achiziția publică referitoare la reabilitarea fațadei. Sperăm să avem tot spriijinul doamnei FEDEROVICI pentru a începe lucrările. 

Important este, și sper ca până în mai-iunie să finalizăm caietul de sarcini și să reușim să facem atribuirea. Se va merge pe procedură simplificată. Mai sunt și alte lucrări de făcut în interior, cel puțin pe partea electrică”, a menționat prefectul Dan NECHIFOR. 

Palatul Administrativ Botoșani – monument istoric, simbol arhitectonic al României, una dintre puținele moșteniri din anii comunismului

Palatul Administrativ din Botoșani găzduiește atât Consiliul Județean, cât și Instituția Prefectului. Clădirea este recunoscută drept una dintre cele mai frumoase clădiri construite vreodată în România comunistă, simbolul măiestriei arhitectonice din centrul orașului.

Imobilul impresionează prin frumusețe și dimensiuni. Pentru istorici este o adevărată bijuterie a construcțiilor civile socialiste. Palatul Administrativ este o clădire care prin arhitectură a reprezentat o detașare de anostul stil cubist-leninist, cel care a sluțit chipul multor peisaje urbane din România.

Imobilul din Piața Revoluției din Botoșani este un simbol arhitectonic al României contemporane, una dintre puținele moșteniri din anii comunismului care poate fi privită cu mândrie.

Întreaga conferință de presă susținută de președintele PNL Botoșani, Costel ȘOPTICĂ și prefectul județului Dan NECHIFOR poate fi urmărită și pe pagina de facebook News Moldova.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top