fbpx
Connect with us

Recuperare costisitoare și sacrificii financiare extraordinare pentru Alexia, tânăra cu brațele replantate: „Nu mai avem bani, am vândut tot!”

Recuperare costisitoare și sacrificii financiare extraordinare pentru Alexia, tânăra cu brațele replantate: "Nu mai avem bani, am vândut tot!" - News Moldova

Botosani

Recuperare costisitoare și sacrificii financiare extraordinare pentru Alexia, tânăra cu brațele replantate: „Nu mai avem bani, am vândut tot!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Tatăl Alexiei, tânăra cu brațele replantate, a povestit despre sacrificiile financiare făcute pentru recuperarea acesteia

După reușita intervențiilor chirurgicale care au readus brațele tinerei Alexia, părinții ei au vândut tot ce se putea pentru a-i putea susține tratamentul. Costurile zilnice ale recuperării se ridică la 500 de lei.

Deși operațiile au fost un succes, recuperarea zilnică a Alexiei necesită investiții financiare substanțiale, ceea ce a dus la epuizarea resurselor părinților ei. Aceștia și-au vândut toate bunurile în dorința de a o vedea pe fiica lor revenind la viața pe care o avea înainte de accident, notează stiri.botosani.ro.

Cazul impresionant al Alexiei, ale cărei brațe au fost salvate de medicii din Iași într-o intervenție de 20 de ore, după un tragic accident de autocar în Pașcani, a impresionat întreaga țară.

Deși inițial existau îndoieli cu privire la șansele ei de recuperare, tânăra de 15 ani a surprins pe toată lumea prin progresele sale, redobândind în cele din urmă mișcarea mâinilor. Deși mulți au considerat aceasta o minune, puțini știu că această reușită se datorează nu numai intervențiilor chirurgicale, ci și efortului susținut și costurilor considerabile ale procesului de recuperare pe care tânăra îl parcurge în fiecare zi.

Tatăl tinerei a mărturisit: „Nu ne mai rămăseseră bani, am vândut tot, inclusiv mașinile pe care le aveam”

După externare, Alexia a început un program riguros de recuperare, care nu doar că este lung și dificil, ci și costisitor. În fiecare zi, familia sa trebuie să suporte cheltuieli de sute de lei. Initial, au putut face față acestei situații prin vânzarea rapidă a posesiunilor valoroase pe care le aveau.

Cu toate acestea, acum se află aproape de epuizarea resurselor financiare, iar procesul de recuperare al Alexiei este departe de a se fi încheiat.

Tatăl continuă: „Recuperarea fiicei mele costă aproximativ 150 de lei pe oră, la o clinică privată, și vizităm trei locații diferite. Ea are sesiuni de fizioterapie de 4-6 ore pe zi. În total, ar fi 900 de lei pe zi, dar unele sesiuni sunt taxate doar pentru o oră. Cu toate acestea, ne confruntăm cu costuri de aproximativ 500 de lei zilnic.”

Adolescenta de 15 ani se simte tot mai bine pe măsură ce timpul trece, iar procesul de recuperare avansează încet, dar sigur. Cu toate acestea, se preconizează că va mai fi nevoie de o altă intervenție chirurgicală în câteva luni. Cu toate că familia ei nu va mai trebui să suporte costurile acestei operații, recuperarea continuă necesită investiții financiare substanțiale.

„Sunt în stare bună și mă simt din ce în ce mai bine. Un ajutor financiar ne-ar fi foarte util, iar contul meu este: (RO58BTRLRONCRT0633030701, beneficiar Alexia Tudose).

Costurile operațiilor în sine nu reprezintă o problemă, dar în câteva luni voi avea o nouă intervenție chirurgicală pentru a-mi scoate tijele de la mâna stângă, care au fost plasate pentru a sprijini oasele.

Tratamentele sunt cele mai costisitoare. Încă pot mișca mâna stângă și degetele, iar mâna dreaptă funcționează destul de bine; pot chiar să beau dintr-o cană cu apă. Cu toate că e dificil, mă descurc. Pot să scriu, chiar dacă scrisul nu arată încă prea bine”, a declarat Alesia.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top