fbpx
Connect with us

Roxana-Florentina Ţurcanu – Preşedinte ALDE Botoşani: „Un nou episod din România absurdă: birocrația ne trimite copiii la secțiile de terapie intensivă”

Roxana-Florentina Ţurcanu – Preşedinte ALDE Botoşani: „Un nou episod din România absurdă: birocrația ne trimite copiii la secțiile de terapie intensivă” - News Moldova

Botosani

Roxana-Florentina Ţurcanu – Preşedinte ALDE Botoşani: „Un nou episod din România absurdă: birocrația ne trimite copiii la secțiile de terapie intensivă”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Valul 4 de Coronavirus lovește din plin în bebeluși, copii și tineri, iar statul român, prin instituțiile sale, are mâinile legate.

Campania de vaccinare în școli bate pasul pe loc, deși a fost anunțată cu surle și tobe de către Ministerul Sănătății și cel al Educației, și prezentată drept soluția salvatoare pentru menținerea învățământului deschis în sistem față în față.

Cel mai mic bolnav de COVID-19 de la ATI are doar 13 zile, iar copiii de grădiniță și elevii de școală primară se infectează într-un ritm copleșitor, după cum avertizează medicii.

În această situație, părinții care vor să-și vaccineze copiii s-au trezit din nou în Absurdistan, țara în care, în loc să guverneze oameni responsabili, guvernează absurdul. Birocrația ne trimite copiii la secțiile de terapie intensivă: școlile nu pot colecta formularele pentru acordul de vaccinare de la părinți, pentru că autoritățile nu s-au hotărât nici acum, la aproape două săptămâni DUPĂ începerea cursurilor, ce instituție are dreptul, conform legii, să strângă date cu caracter personal, Ministerul Sănătății sau Direcția de Sănătate Publică?

După ce Guvernul a bifat ratare după ratare în ceea ce privește campania de vaccinare anti COVID, iar românilor li s-au servit porții uriașe de fericire în loc de doze corecte de informare, acum incompetența pe toată linia aruncă în aer și campania de vaccinare în școli.

Nicio școală nu a solicitat până acum echipe mobile pentru că „sunt neclarități cu privire la bază legală a formularului” prin care școlile pot solicita părinților intenția de vaccinare, a anunțat sec ministrul Educației, care a confirmat că instituția pe care o conduce „are mâinile legate”. Cu alte cuvinte, scapă cine poate!

De ce? Pentru că, într-o vară întreagă, autoritățile au fost în vacanță și nu au făcut nimic pentru a rezolva problema „neclarităților” din formularele de consimțământ prin care părinții pot decide dacă sunt de acord cu vaccinarea copiilor.

Cum se respectă regulile sanitare în școli? Au apărut suficiente exemple care arată că nu se face aerisirea sălilor de clasă, măștile sunt facultative și nu sunt distribuite gratuit în școli, regulile de distanțare nu sunt respectate. Copiii noștri sunt pe cont propriu în fața valului 4 al pandemiei.

Campania de vaccinare în școli există, dar lipsește cu desăvârșire. La fel ca guvernarea actuală, cu obiective la hectar și realizări la… pahar!

 

Roxana-Florentina Ţurcanu – Preşedinte ALDE Botoşani


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top