fbpx
Connect with us

Șapte percheziții domiciliare, în municipiul Dorohoi. Patru TRAFICANȚI DE MINORI au fost REȚINUȚI

traficanti de minori prinsi de autoritati racolau fete din zona rurala si le convingeau sa se 666902 - News Moldova

Botosani

Șapte percheziții domiciliare, în municipiul Dorohoi. Patru TRAFICANȚI DE MINORI au fost REȚINUȚI


Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au organizat o acțiune pe linia combaterii traficului de minori

În urma operațiunii, patru suspecți au fost conduși la sediul DIICOT pentru audieri, iar anchetatorii au emis pe numele lor ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.

Potrivit informațiilor oficiale, operațiunea a avut loc pe 1 martie a.c., când procurorii DIICOT Botoșani împreună cu polițiști din cadrul SCCO Botoșani și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au efectuat șapte percheziții domiciliare, în municipiul Dorohoi.

„În fapt, s-a reținut că, în perioada august 2022 – februarie 2023, șase suspecți, dintre care doi minori, au recrutat trei persoane vătămate, minore, instituționalizate, cu scopul de a le exploata prin obligarea la practicarea prostituției pe raza municipiului Dorohoi și a unor comune învecinate”, au precizat anchetatorii.

Potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT, în urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 telefoane mobile, 7 cartele SIM, o tabletă, 2 laptopuri și un card microSD.

Patru inculpați AU FOST reținuți

Anchetatorii au dispus reținerea celor patru inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de ceilalți doi inculpați. În cursul zilei de astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de trei dintre inculpații reținuți în cauză. Cu privire la cel de-al patrulea inculpat reținut, procurorii DIICOT Botoșani au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu minori si folosirea serviciilor unei persoane exploatate”, au mai precizat anchetatorii.

Victimele au ajuns în protecția DGASPC

Activitățile au fost realizate cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, victimele fiind instituționalizate în unități de ocrotire ale DGASPC.

La operațiunea de miercuri au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și un câine specializat în detectarea substanțelor psihotrope din cadrul Poliției de Frontieră. Totodată, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top