fbpx
Connect with us

Se caută DIRIGINTE de şantier, pentru LUCRĂRILE la Teatrul EMINESCU

Teatrul Mihai Eminescu 2 - News Moldova

Botosani

Se caută DIRIGINTE de şantier, pentru LUCRĂRILE la Teatrul EMINESCU


Nu mai puţin de 582.370 lei pune la bătaie Primăria Botoşani pentru a găsi un diriginte de şantier pentru restul de lucrări de consolidare şi restaurare a Teatrului Mihai Eminescu

Anunţul privind achiziţia este postat pe SEAP, iar licitaţia va fi la jumătatea lunii viitoare. Contractantul precizează că municipiul Botoșani este beneficiarul contractului de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții ”Consolidare și restaurare Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani – rest de executat”, derulat prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL REGIONAL 2014-2020 axa prioritară 5.

Prin natura obiectivului general, investiţia vizată prin proiect prevede consolidarea, restaurarea, reabilitarea și amenajarea Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoşani, respectiv consolidarea structurii clădirii monument istoric, refacerea, reamenjarea, dotarea și îmbunătățirea funcționalității sălii de spectacole, a circulațiilor interioare și a foaierelor, realizarea eficientizării termice și a protecției antifoc conform normativelor în vigoare, desfăşurarea activităţilor preconizate, ce au în centrul atenţiei obiective monumente istorice şi activităţi culturale reprezentative, în condiţii de siguranţă şi confort sporite, la standarde actuale.

Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului general este necesară încheierea unui contract de achiziţie publică de servicii având ca obiect serviciile prestate de către dirigintele de șantier de urmărire a lucrărilor de execuție aferente obiectivului.

Da fiind că respectiva clădire este monument istoric, dirigintele de şantier trebuie să deţină un atestat special.

După cum NewsMoldova a relatat, la începutul acestui an, botoşănenii au primit o veste bună: erau premise pentru ca reabilitarea teatrului să fie reluată. „Această aplicare a intrat în supervizarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), care a presupus transmiterea unor documente, dar ceea ce a fost mai greu a trecut. Am parcurs cea mai grea etapă, care a presupus analiza a mii de documente, a  mii de pagini, lucru pe care l-au făcut atât colegii din unitatea de implementare a unui proiect, cât și specialiști pe care i-am angajat pentru această funcție.  verificarea financiară, acolo unde avem mai mulți operatori și am certitudinea că vom avea un câștigător (…) Îmi doresc să avem un câștigător înainte de acest termen, luna februarie. Vom începe lucrările pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” la începutul acestui an, chiar și dacă vor fi contestații, pentru că legislația a fost modificată”, declara la începutul lunii ianuarie primarul Cosmin Andrei.

La momentul actual, edificiul cultural poziționat în centrul orașului arată ca o ruină și este o pată pe „obrazul” Botoșaniului. Autoritățile locale promit încă din 2014 reabilitarea clădirii și repunerea în circuit cultural al municipiului, dar… au apărut probleme peste probleme. Probleme şi promisiuni neonorate despre care News Moldova a relatat în numeroase rânduri.

În SFÂRȘIT! Lucrările de REABILITARE la Teatrul „Mihai Eminescu” din BOTOȘANI ar putea fi reluate anul acesta


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top