Connect with us

ȘEDINȚĂ cu directorii de spitale la PREFECTURA BOTOȘANI! Se CERE reconfigurarea numărul de PATURI pentru COVID

Botosani

ȘEDINȚĂ cu directorii de spitale la PREFECTURA BOTOȘANI! Se CERE reconfigurarea numărul de PATURI pentru COVID

Directorii de spitale s-au întâlnit astăzi cu prefectul Dan NECHIFOR și managerul DSP, Monica ADĂSCĂLIȚEI

În cursul zilei de astăzi, 1 aprilie a.c., la Instituția Prefectului din Botoșani a avut loc o ședință cu managerii spitalelor din Botoșani și mai multe cadre medicale. Scopul întâlnirii a fost o posibilă suplimentare a paturilor pentru COVID, având în vederea creșterea numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2.

La întâlnirea cu prefectul Dan NECHIFOR au fost prezenți managerii de la Spitalul Județean Mavromati, Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” Botoșani, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Dorohoi, de asemenea și șeful ISU Botoșani alături de șefa DSP, Monica ADĂSCĂLIȚEI.

Cele 15 paturi de ATI COVID de la Județean au devenit insuficiente

Cei de la Spitalul Județean de Urgență au cerut sprijinul prefectului pentru reconfigurarea numărului de paturi ATI pentru COVID, deoarece cele 15 paturi de ATI COVID de la Județean au devenit insuficiente în contextual creșterii continue a numărului de cazuri de infectări cu noul virus.

Soluția propusă de prefectul DAN NECHIFOR este utilizarea de către cei de la „Mavromati” a secției exterioare de la Săveni, unde sunt disponibile 40 de paturi. Însă, managerul de la Spitalul Județean, Doina CABA nu a fost încă de acord cu această sugestie a prefectului.

După mai bine de o oră de discuții, nu s-au conturat soluții concrete. Potrivit prefectului Dan NECHIFOR, până pe 5 aprilie așteaptă solicitările celor de la „Mavromati” după care va analiza împreună cu Direcția de Sănătate Publică pentru a stabili noi circuite și modalitatea de suplimentare a paturilor ATI pentru COVID.

Managerul Spitalului de Recuperare și-a arătat disponibilitatea să suplimenteze cu 20 de paturi COVID secția existentă în unitatea spitalicească pe care o conduce.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top