Connect with us

ȘEDINȚĂ cu SCÂNTEI la CJ BOTOȘANI! Majoritatea PSD s-a impus, iar amendamentele OPOZIȚIEI nu au trecut

Botosani

ȘEDINȚĂ cu SCÂNTEI la CJ BOTOȘANI! Majoritatea PSD s-a impus, iar amendamentele OPOZIȚIEI nu au trecut

Plenul Consiliului Județean Botoșani s-a reunit ieri, 31 martie a.c., într-o nouă ședintă ordinară a instituției

Pe ordinea de zi a întrunirii s-au regăsit 35 de proiecte din care 32 au fost proiecte de hotărâri. De asemenea, șefa CJ Botoșani, Doina FEDEROVICI a suplimentat ordinea de zi cu încă un proiect de hotărâre privind aprobarea cotizației județului Botoșani pentru anul 2021 către ADI AQUA Botoșani.

Ședința ordinară de ieri a Legislativului județean a permis consilierilor să dezbată și să combată mai multe proiecte de pe ordinea de zi, iscând o serie de obiecții și intervenții.

Doina FEDEROVICI, președintele CJ Botoșani a argumentat fiecare proiect în parte, iar pe alocuri a venit cu completări suplimentare. De asemenea, la ședința ordinară a CJ au fost prezenți și directorii din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Botoșani.

Presărată cu polemici, și intervenții acide, agenda sedinței a cuprins 32 proiecte de hotărâre, plus alte 2, propuse de șefa CJ, Doina FEDEROVICI, în inceputul ședinței.

Dacă anumite proiecte ce vizează chestiuni administrative sau alocări bugetare pentru implementarea mai multor proiecte de asistență socială și a protecției copilului au trecut cu ușurință și unanimitate de voturi, în schimb la aprobarea contului anual de execuţie al bugetului local şi al bugetului instituţiilor publice și activităților finanţate integral sau parțial din venituri proprii pe anul 2020 s-au iscat adevărate contre politice.

Replici acide între liderii administrației județene de la Botoșani și consilierii opoziției

Consilierul județean, și liderul de grup PNL a intervenit în plen, punctând că aleșii liberali se vor abține de la vot.

„Așa cum am explicat și la finalul anului precedent, consilierii județeni PNL se vor abține de la vot pentru aceste proiecte – acel privind contul anual de execuţie al bugetului local şi al bugetului instituţiilor publice și activităților finanţate integral sau parțial din venituri proprii dar și la celălalt privind situația financiară pe 2020.

Ne abținem pentru că nu am avut informațiile necesare și nu am fost martorii execuției bugetare decât la finele anului și mai ales, pentru că așa cum am mai afirmat la ședințele precedente, anul 2020 nu a fost de referință pentru județ, ca să nu spun că a fost unul dezastruos, în mod special pentru secțiunea de dezvoltare”, a susținut în plenul CJ Botoșani, Viorel ILIUȚĂ. 

De asemenea, intervenții și amendamente din partea consilierilor opoziției au fost la mai multe proiecte de pe ordinea de zi, însă cu o majoritatea clară PSD, proiectele au trecut în forma lor inițială, iar amendatementele depuse de liberali au fost respinse.

Numirea administratorilor provizorii în cadrul C.A.-ului Nova Apa Serv supusă la vot

În final, când a fost vorba de numirea administratorilor provizorii în cadrul Consiliului de Administrație al societății Nova APASERV S.A. Botoșani, Viorel ILIUȚĂ a intervenit din nou și a depus un amendament. Potrivit acestuia, favorabil ar fi fost ca în C.A.-ul Nova Apa Serv că nu fie propuși 4 noi membrii cum prevede proiectul de hotărâre, ci numai 2.

Cu doar 15 voturi pentru, amendamentul a fost respins.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top