fbpx
Connect with us

Ședință cu scântei la CJ BOTOȘANI! Replici dure între Doina FEDEROVICI și Mirela SAUCĂ

Ședință cu scântei la CJ BOTOȘANI! Replici dure între Doina FEDEROVICI și Mirela SAUCĂ - News Moldova

Botosani

Ședință cu scântei la CJ BOTOȘANI! Replici dure între Doina FEDEROVICI și Mirela SAUCĂ

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Replicii acide între Doina FEDEROVICI și Mirela SAUCĂ, în plenul Consiliului Județean

Ședințele de Consiliu Județean oferă liberalilor botoșăneni posibilitatea de a solicita o serie de răspunsuri concrete din partea conducerii acestei instituții referitoare la planurile precise de dezvoltare a județului în perioada 2021 – 2022.

Într-o interpelare adresată Președintelui Consiliului Județean, Doina FEDEROVICI, consilierul liberal Mirela SAUCĂ a solicitat un răspuns clar referitor la planurile CJ Botoșani pentru următorul an în ceea ce privește investițiile, a proiectele cu fonduri europene și a dezvoltării județului din toate punctele de vedere.

Doina FEDEROVICI a promis că va oferi un răspuns în scris referitor la angajamentele publice ale instituției pe care o conduce pentru perioada 2021 – 2024.

Într-un răspuns lipsit de substanță, plin de afirmații politice, FEDEROVICI a evitat un răspuns precis la interpelarea Mirelei SAUCĂ, acuzând guvernul CÎȚU cu privire la alocările bugetare pentru anul 2021 pentru județul Botoșani.

Iată răspunsul Doinei FEDEROVICI cu privire la interpelarea consilierului județean Mirela SAUCĂ:

Ședință cu scântei la CJ BOTOȘANI! Replici dure între Doina FEDEROVICI și Mirela SAUCĂ - News MoldovaGuvernul Cîțu, pe care cu onor îl susțineți, a propus spre alocare județului Botoșani, la capitolul ”sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale” fonduri mai mici cu aproape o treime față de anul trecut. În cifre absolute este vorba deo tăiere de 5,5 milioane lei. De asemenea, la capitolul ”sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2021” (Anexa 7) fondurile propuse spre alocare județului Botoșani sunt mai mici cu 44,9 milioane lei decât anul trecut.

Deci, când vorbim de prioritățile pe acest an, de la această realitate ar trebui să pornim, pentru că făcând abstracție de datele contabile, de fondurile pe care le vom avea la dispoziție, vom ajunge în situația de a vorbi fără vreo susținere”, se arată în răspunsul Doinei FEDEROVICI. 

De asemenea, FEDEROVICI și-a continuat răspunsul atacând fostele conduceri ale CJ Botoșani, însă nu a amintit nimic de social-democratul Costică MACALEȚI, de la care a preluat mandatul. În final, FEDEROVICI a punctat că se vor continua investițiile în infrastructură, amintind de asfaltarea drumului strategic și a înșiruit alte câteva proiecte.

Răspunsul primit din partea președintelui Consiliului Județean, Doina FEDEROVICI, a fost nemulțumitor pentru consilierul Mirela SAUCĂ, drept urmare a ținut să facă câteva precizări acide într-un răspuns public adresat lui FEDEROVICI.

Mirela SAUCĂ: „Răspunsul dvs. este  o încercare de eludare a meandrelor concretului, o lucrare mediocră, de cel mult nota cinci”

„Doamnă Președintă, sunt absolventă de studii realiste ca majoritatea colegilor consilieri, adică „aceia cu pixul în mână”, pragmatici, organizați,obișnuiți să-și facă un plan cu obiective și un parcurs clar pentru atingerea lor. Nu a fost nimic malițios, tendențios sau ascuns în solicitarea noastră, ci dorința mea și a colegilor mei de a face nu politică ci administrație, nu de a pune bețe în roate, ci de a veni cu idei constructive, cu puncte de vedere pertinente și de a susține tot ceea ce se poate și trebuie făcut pentru botoșăneni. Acesta a fost scopul interpelării mele.

Sincer, nu intenționam să fac vreo considerație, astăzi, pe seama răspunsului dvs, însă prin maniera în care ati facut-o, m-ați provocat.

Ședință cu scântei la CJ BOTOȘANI! Replici dure între Doina FEDEROVICI și Mirela SAUCĂ - News MoldovaÎn primul rând, cred că nu ati înțeles solicitarea mea, fiincă răspunsul dvs este un amalgam între declarație politică, critici la adresa premierului, „chestiuni care și-au găsit rezolvarea” (despre care n-am întrebat) și o înșiruire de obiective condiționate de banii de la guvern. Adică sugerați că reușita mandatului dvs stă în pixul primului ministru? De ce nu ați spus asta și înainte de a fi aleasă? În campania electorală. Atunci puteați orice și necondiționat. Acum vă plângeți de lipsa banilor, dar vreți să cumpărați conace în ruină și infestate cu bacterii. Noi am vrut să aflăm, care sunt prioritățile, în contextul actual, cu banii care ii va avea la dispoziție Consiliul Județean. Nu obiectivele. Repet: PRIORITĂȚILE !

O declarație de neputință și o încercare jalnică de a inventa vinovați care să vă scuze neputința”

Parcurgând răspunsul dvs. v-am descoperit veleități de istoric de dinainte de 1989, aceia care omiteau fapte și evenimente ce nu conveneau. Poate ați uitat că ați preluat mandatul de la colegul dvs. Macaleți, nu de la Țibuleac și nici de la Sorescu. E flagrantă încercarea de a evita să discutați de mandatul de dinainte, acel mandat zero, îndeplinit tot de PSD, prin colegul Costică Macaleți, pe care acum îl faceți uitat. Și mai văd că PSD, de două mandate, încă se chinuie să finalizeze proiecte lăsate mură-n gură de foștii președinți, colegii mei de partid.

Să rezum într-un limbaj familiar PSD – răspunsul dvs. este  o încercare de eludare a meandrelor concretului, o lucrare mediocră, de cel mult nota cinci. O declarație de neputință și o încercare jalnică de a inventa vinovați care să vă scuze neputința. Sau într-un limbaj mai puțin academic, dar direct- o abureală”, afirmă Mirela SAUCĂ  la adresa Doinei FEDEROVICI. 


Lect. univ. dr. Florian Olteanu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top