Connect with us

Bogdan BUHĂIANU, viceprimarul BOTOȘANIULUI, atrage atenția asupra unor posibile SCHIMBĂRI în conducerea Instituției

Botosani

Bogdan BUHĂIANU, viceprimarul BOTOȘANIULUI, atrage atenția asupra unor posibile SCHIMBĂRI în conducerea Instituției

Liviu TOMA, la un pas  de a fi înlăturat din funcția de viceprimar

Se clatină scaunul viceprimarului Liviu TOMA, după trădarea alianței politice din Consiliul Local Botoșani. Speculațiile au fost făcut tocmai de viceprimarul social-democrat Bogdan BUHĂIANU. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul municipalității a făcut aluzii cu privire la schimbarea viceprimarului TOMA dacă acesta continuă să susțină proiectele propuse de cei de dreapta.

Deși Liviu TOMA a ajuns să dețină funcția de viceprimar cu sprijinul PSD, acum se pare că acesta a schimbat eșichierul politic, după cum afirmă chiar Bogdan BUHĂIANU.

„Din păcate, poziția domnului Liviu TOMA, pe mine personal, ca lider de grup, pe domnul primar și pe ceilalți colegi consilieri locali cu ajutorul cărora domnia sa este astăzi viceprimar, ne dezamăgește foarte tare, mai ales că folosește, după o experiență politică și administrativă de 4 ani de zile, în necunoștință de cauză cuvinte ca: ilegalitatea unei ședințe”, a declarat viceprimarul Bogdan BUHĂIANU.

Viceprimarul Bogdan BUHĂIANU: „Înțelegem că nu este total decizia dumnealui, că sunt și alte persoane implicate în acest joc politic care probabil că îl sfătuiesc din umbră”

„Domnia sa și-a exprimat poziția, după o perioadă în care a fost un om de stânga, se pare că a schimbat eșichierul politic și a trecut pe partea dreaptă. Înțelegem că nu este total decizia dumnealui, că sunt și alte persoane implicate în acest joc politic care probabil că îl sfătuiesc din umbră. Noi îi mai acordăm o șansă să vină alături de noi și să lucrăm împreună pentru binele botoșănenilor, pentru această viziune de stânga, pe care noi am crezut la început că o vom construi împreună”, susține Bogdan BUHĂIANU.

Cât despre o posibilă schimbare a „încă actualului viceprimar” Liviu TOMA, BUHĂIANU susține că există această posibilitate.

„Există această posibilitate, noi tot timpul urmăm calea legală, două treimi din vot, nu s-a discutat dar există această posibilitate. În momentul în care cineva nu este alături de tine și nu împărtășește viziunea ta politică și administrativă, noi nu spunem că avem noi dreptate, sau domnia lui, doar că nu împărtășește viziunea noastră de astăzi, am pornit pe un drum și din păcate el s-a pierdut pe drum”, explică viceprimarul BUHĂIANU.

Apel public pentru revizuirea politică a lui Liviu TOMA

„Noi nu putem să spunem cuiva imperativ, noi doar ne arătăm dezamăgirea că s-a ajuns în această situația și că dumnealui a decis să fie alături de grupul PNL. În momentul în care nu te preziniți la ședința convocată de primar și te preziniți la ședința convocată de un grup restrâns de consilieri, toți de dreapta, este foarte clar că te-ai poziționat pe eșicherul politic”, a conchis viceprimarul municipiului Botoșani, Bogdan BUHĂIANU.

Viceprimarul municipiul Botoșani, Liviu TOMA, a trădat alianța politică din Consiliul Local și a trecut de partea celor de dreapta

Deși se speculează de mult timp faptul că PSD a pierdut majoritatea în CL, ultimele două ședințe ale deliberativului local a demonstrat acest lucru.

Marți, 6 aprilie a.c., respectiv miercuri 7 aprilie a.c., au avut loc două ședințe extraordinare a Consiliului Local Botoșani pentru deblocarea situației de la ELTRANS S.A., societatea de transport public local al municipiului. Prima întrunire a fost convocată de primarul Cosmin ANDREI și s-a desfășurat cu prezența a 10 consilieri locali PSD și 2 consilieri locali USR.

Cea de-a doua ședință a fost convocată de grupul de consilieri locali PNL-USR PLUS-PRO ROMÂNIA dar nu s-a putut desfășura pentru că nu a avut cvorumul necesar. Deși semnatară a convocării, Raluca CURELARIU de la USR nu a fost prezentă la ședință, invocând o problemă de familie.

Surpriză, la ședința convocată de grupul consilierilor de dreapta a fost prezent viceprimarul Liviu TOMA, din partea Pro România.

Liviu TOMA: „Timp de 5 luni am votat aproape toate proiectele inițiate de către domnul primar și cred că așa voi proceda în continuare”

Jurnalisții News Moldova au discutat și cu viceprimarul Liviu TOMA. Întrebat cum comentează aluziile făcute de BUHĂIANU cu  privire la înlocuirea acestuia, TOMA ne-a declarat:

„Timp de 5 luni am votat aproape toate proiectele inițiate de către domnul primar și cred că așa voi proceda în continuare. Proiectele care nu vor fi semnate și de către Secretarul General sau înlocuitorul acestuia și care pot fi considerate nelegale, indiferent dacă sunt promovate de PSD sau PNL nu le voi vota.

Dacă nu se va lua cea mai legală decizie în proiectul de HCL privind Eltrans, există riscul ca mai târziu, în urma unor procese lucrurile să se complice mai mult decât în prezent”, Liviu TOMA.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top