fbpx
Connect with us

Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani va beneficia de un aparat DrugTest

mavromati - News Moldova

Botosani

Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani va beneficia de un aparat DrugTest


În curând, Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani va fi dotat cu un aparat specializat pentru detectarea substanțelor interzise în organismul pacienților

Conform medicului Monica Adăscăliței, managerul spitalului, investiția în achiziționarea acestui aparat se cifrează în câteva mii de euro, iar dispozitivul are capacitatea de a identifica aproximativ 26 de substanțe interzise.

„Pentru achiziționarea unui aparat DrugTest, care va depista cam 26 de posibile droguri. Până acum Spitalul Județean Mavromati nu a avut un astfel de aparat. De obicei sunt solicitările care vin de la Poliție, când sunt găsiți în trafic șoferi cu suspiciune înaltă de ingestie de substanțe interzise și ei vin cu trusa lor. Se recoltează probe de sânge și de urină și se trimit către Medicina Legală”, a anunțat dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati”.

Pacienții suspectați de consumul de droguri care vor ajunge la Unitatea de Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, vor fi supuși testelor cu noul aparat.

„Vom testa pacienții care se vor prezenta în urgențe, care prezintă suspiciune înaltă de ingestie de substanțe interzise. Este important să fie și acest aparat. Ajută în multe situații”, a adăugat dr. Monica Adăscăliței.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top