fbpx
Connect with us

Sprijin financiar de 30.000 de lei acordat de CJ Botoșani pentru familia tinerei decedate în Maternitate

presedintele cj botosani cere demisia medicilor alexandra mamica moarta 853727 - News Moldova

Botosani

Sprijin financiar de 30.000 de lei acordat de CJ Botoșani pentru familia tinerei decedate în Maternitate


Consiliul Județean Botoșani va oferi un sprijin financiar în valoare de 30.000 de lei familiei Alexandrei Ivanov, o tânără de 25 de ani care a pierit la Maternitate ca urmare a neglijenței personalului medical

Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, a dezvăluit în ședința obișnuită a CJ de luni că acest sprijin financiar va fi alocat din resursele de rezervă ale instituției.

‘Consiliul Județean este solidar cu familia în doliu și va acorda un sprijin financiar în valoare de 30.000 de lei din fondul său de rezervă. În momentul în care toate procedurile cerute de lege vor fi îndeplinite, ne vom reuni într-o ședință extraordinară pentru a aproba acest sprijin financiar’, a declarat Federovici.

News Moldova îți recomandă și ...   Tribunalul Botoșani a decis arestarea preventivă a unuia dintre bărbații care au forțat 6 tinere să se prostitueze

Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani, a decedat în dimineața zilei de 18 august, la aproape nouă ore după internarea sa la Maternitatea din Botoșani. Aceasta era însărcinată în luna a treia și a fost adusă la spital cu o ambulanță după ce a acuzat dureri și sângerare.

După ce i s-au făcut analize și i s-a administrat perfuzii, personalul medical a ignorat-o pe parcursul întregii nopți. Ulterior, starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ și a decedat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

News Moldova îți recomandă și ...   3.000 de pachete de țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă în Botoșani

Conform unui raport preliminar întocmit de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, tânăra de 25 de ani nu a primit îngrijiri medicale timp de aproape șapte ore. Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23:30 cu diagnosticul de ‘sângerare la nivelul căilor genitale externe, dureri în zona hipogastrică și lombară’.

Inspectorii sanitari au constatat că ‘între ora 00:45, când i s-a administrat ser fiziologic și un medicament, și ora 07:35 nu s-a efectuat nicio manevră de îngrijire’ pentru aceasta.

News Moldova îți recomandă și ...   Mai există și oameni corecți în țara asta! Un taximetrist botoșănean i-a restituit unui client 40.000 de euro!


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top