fbpx
Connect with us

Starea deplorabilă a 40 de școli și grădinițe din Botoșani creează un mediu inadecvat pentru desfășurarea procesului de învățământ

Starea deplorabilă a 40 de școli și grădinițe din Botoșani creează un mediu inadecvat pentru desfășurarea procesului de învățământ - News Moldova

Botosani

Starea deplorabilă a 40 de școli și grădinițe din Botoșani creează un mediu inadecvat pentru desfășurarea procesului de învățământ

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Unele instituții de învățământ, cum ar fi școlile și grădinițele din județul Botoșani, se află într-o stare atât de precară încât prezintă un pericol pentru copii și nu ar trebui să fie utilizate în scopuri educaționale

Acestea suferă de deficiențe grave, inclusiv în ceea ce privește instalațiile electrice vechi de șapte decenii, lipsa apei curente și a canalizării.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, aproximativ 15% dintre unitățile de învățământ din județul Botoșani nu au obținut autorizație sanitară pentru a funcționa corespunzător.

Mai exact, din cele 137 de școli și grădinițe, 21 dintre acestea nu respectă standardele sanitare, iar alte 19 nu au autorizație de securitate la incendiu. Aceste deficiențe includ lipsa apei potabile, existența toaletelor în curte, instalațiile electrice vechi și absența circuitelor de evacuare în caz de incendiu.

Printre aceste unități de învățământ se numără Grădinița numărul 3 din satul Joldești, comuna Vorona, și Școala Primară „Gheorghe Pricop” din satul Chițoveni, care aparține orașului Flămânzi.

Grădinița din satul Joldești reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea preșcolarilor, cu probleme semnalate atât de Inspectoratul Școlar Județean cât și de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Aceasta este o clădire veche din anii ’50, compusă din două camere și situată într-o intersecție cu sens giratoriu din satul Joldești. Clădirea este într-o stare avansată de degradare, cu geamuri sparte în zonele afectate, o intrare neglijată și o curte cu gard în stare proastă.

Fațada clădirii prezintă bucăți de tencuială desprinse, iar grădinița nu dispune de apă curentă, având toaletele în curte, care constau în două cabine de lemn cu găuri în pământ.

„Grădinița cu program normal numărul 3 Joldești nu are autorizație sanitară de funcționare. Clădirea este în stare avansată de degradare, cu grupul sanitar în curte. Sunt condiții improprii desfășurării procesului de învățământ”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top