fbpx
Connect with us

Starea deplorabilă a 40 de școli și grădinițe din Botoșani creează un mediu inadecvat pentru desfășurarea procesului de învățământ

77 - News Moldova

Botosani

Starea deplorabilă a 40 de școli și grădinițe din Botoșani creează un mediu inadecvat pentru desfășurarea procesului de învățământ


Unele instituții de învățământ, cum ar fi școlile și grădinițele din județul Botoșani, se află într-o stare atât de precară încât prezintă un pericol pentru copii și nu ar trebui să fie utilizate în scopuri educaționale

Acestea suferă de deficiențe grave, inclusiv în ceea ce privește instalațiile electrice vechi de șapte decenii, lipsa apei curente și a canalizării.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, aproximativ 15% dintre unitățile de învățământ din județul Botoșani nu au obținut autorizație sanitară pentru a funcționa corespunzător.

News Moldova îți recomandă și ...   Secţia exterioară de la Darabani a Spitalului Judeţean Mavromati, ÎNCHISĂ! Singurul medic a plecat în concediu

Mai exact, din cele 137 de școli și grădinițe, 21 dintre acestea nu respectă standardele sanitare, iar alte 19 nu au autorizație de securitate la incendiu. Aceste deficiențe includ lipsa apei potabile, existența toaletelor în curte, instalațiile electrice vechi și absența circuitelor de evacuare în caz de incendiu.

Printre aceste unități de învățământ se numără Grădinița numărul 3 din satul Joldești, comuna Vorona, și Școala Primară „Gheorghe Pricop” din satul Chițoveni, care aparține orașului Flămânzi.

News Moldova îți recomandă și ...   Un profesor din Botoșani s-a împușcat la marginea pădurii. A fost găsit de două colege de la școala unde lucra

Grădinița din satul Joldești reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea preșcolarilor, cu probleme semnalate atât de Inspectoratul Școlar Județean cât și de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Aceasta este o clădire veche din anii ’50, compusă din două camere și situată într-o intersecție cu sens giratoriu din satul Joldești. Clădirea este într-o stare avansată de degradare, cu geamuri sparte în zonele afectate, o intrare neglijată și o curte cu gard în stare proastă.

News Moldova îți recomandă și ...   ISJ Botoșani: Două școli RISCĂ să se ÎNCHIDĂ! Care sunt motivele

Fațada clădirii prezintă bucăți de tencuială desprinse, iar grădinița nu dispune de apă curentă, având toaletele în curte, care constau în două cabine de lemn cu găuri în pământ.

„Grădinița cu program normal numărul 3 Joldești nu are autorizație sanitară de funcționare. Clădirea este în stare avansată de degradare, cu grupul sanitar în curte. Sunt condiții improprii desfășurării procesului de învățământ”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top