Connect with us

Startul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” s-a dat la BOTOȘANI

Botosani

Startul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” s-a dat la BOTOȘANI

„Vaccinare și testare pentru învățare” –  campania Ministerul Educației promovată la Botoșani

Ieri, 7 aprilie a.c., cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, Ministerul Educației a lansat campania „Vaccinare și testare pentru învățare”. Astfel, în perioada 8-29 aprilie 2021, în fiecare județ din România, Ministerul Educației organizează conferințe tematice/webinarii la care vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ.

O astfel de întâlnire a avut loc astăzi la Botoșani, unde a ajuns Zoltan Kallos, secretarul de stat în Ministerul Educației. Începând cu ora 15.30, oficialul a participat la o dezbatere online cu șefii din învățământul botoșănean.

După cum am menționat mai sus, vizita secretarului de stat a avut drept scop principal promovarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”.

Campania promovează un set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru. De asemenea, se urmărește și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19.

Zoltan Kallos, secretar de stat: „Vaccinarea elevilor este foarte importantă pentru că ne dorim cu toții să ne putem întoarce cât mai curând în sălile de clasă la învățământul cu prezența fizică”

Dezbaterea de la Botoșani a fost moderată de Inspectorul Școlar General, Gabriel HÂRTIE. În sală, a fost prezent și prefectul județului Dan NECHIFOR și directorul executiv al DSP Botoșani, Monica ADĂSCĂLIȚEI.

De asemenea, au participat la dezbatere și Iuliana NACU, președinta Sindicatului Invățământului Preuniversitar Botoșani, Liviu AXINTE, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ BotoșaniIosif PINTILIE din partea Consiliului Județean al Elevilor, Cristian LAZAROVICI, reprezentantul părinților și cei Inspectori Școlari Generali Adjuncți Ada MACOVEI și Paul OCTAV.

„Mă bucur că am ajuns astăzi aici, în județul Botoșani și practic dăm aici startul întâlnirilor legate de campania „Vaccinare și Testare pentru Învățare”. După cum probabil bine știți, s-a semnat un protocol de colaborarea între Ministerul Educației, asociațiile părinților, toate sindicatele din învățământul preuniversitar, Consiliul Național al Rectorilor și Consiliul Național al Elevilor pe tema sprijinirii acestei campanii de vaccinare. 

Acest lucru este foarte important (vaccinarea elevilor – n.r.) pentru că ne dorim cu toții ca învățământul online să nu ne mai ocupe tot timpul, să zic așa, și să ne putem întoarce cât mai curând în sălile de clasă la învățământul cu prezența fizică.

Pentru aceasta, trebuie să ajungem să obținem acea imunizare de masă cât mai repede, și pentru aceasta trebuie să ne vaccinăm în număr cât mai mare”, a declarat la Botoșani, Zoltan Kallos, secretarul de stat în Ministerul Educației.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top