fbpx
Connect with us

Un botoșănean a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini, după ce a încercat să își salveze din animalele și furajele din flăcări

Un botoșănean a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini, după ce a încercat să își salveze din animalele și furajele din flăcări - News Moldova

Botosani

Un botoșănean a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini, după ce a încercat să își salveze din animalele și furajele din flăcări

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un bărbat în vârstă de 51 de ani din Botoșani a suferit arsuri la nivelul feței și mâinilor în timp ce încerca să stingă incendiul care a izbucnit în gospodăria sa.

Pompierii au intervenit prompt pentru a opri extinderea flăcărilor la mai multe utilaje agricole și alte construcții din gospodăria afectată.

Evenimentul a avut loc recent în localitatea Guranda din județul Botoșani, unde un vecin a observat flăcările și a alertat autoritățile.

La fața locului au ajuns rapid două echipaje ale Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale echipate cu apă și spumă, alături de o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Durnești. În urma intervenției, s-a constatat că ardeau cu putere un adăpost pentru animale, lemn de foc și furaje, iar proprietarul prezenta arsuri la nivelul mâinilor și feței. Acesta a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri suplimentare.

Operațiunea de stingere a fost dificilă din cauza vântului puternic care alimenta arderea și contribuia la propagarea flăcărilor. Din păcate, o capră aflată în adăpost a fost pierdută în urma incendiului. Se presupune că focul a fost generat de utilizarea focului deschis în aer liber.

Pompierii avertizează cu privire la condițiile meteorologice adverse, întrucât județul Botoșani se află sub avertizare meteorologică de tip cod portocaliu până la ora 18:00, din cauza intensificărilor locale și temporare ale vântului, cu viteze de 80 – 85 km/h.

În contextul vântului puternic, utilizarea focului deschis în gospodării prezintă un risc ridicat și este strict interzisă. Vântul poate extinde rapid incendiile către clădiri, depozite, păduri, linii de electricitate etc.

De asemenea, pentru prevenirea incendiilor, este esențial să nu se arunce resturi de țigări sau bețe de chibrit în apropierea căpițelor de fân, a depozitelor de furaje, lemn de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile, precum și pe terenuri cu vegetație uscată.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top