fbpx
Connect with us

Un botoșănean a încercat să-și pună capăt zilelor în urma unui diagnostic autostabilit după o căutare pe internet

ambulanta - News Moldova

Botosani

Un botoșănean a încercat să-și pună capăt zilelor în urma unui diagnostic autostabilit după o căutare pe internet


Serviciul Județean de Ambulanță din Botoșani a intervenit pentru a salva un bărbat care a vrut să-și ia viața în urma unui diagnostic pe care și l-a autostabilit, consultând informații pe internet

În cursul zilei de sâmbătă, 11 noiembrie, bărbatul a informat soția că se îndreaptă spre anexa locuinței pentru a adăuga lemne la centrală. După această declarație, a transmis un mesaj soției sale, exprimându-și scuze pentru acțiunile sale iminente.

În grabă, femeia s-a deplasat la locul menționat, constatând că soțul său a încercat să-și pună capăt vieții. Bărbatul a fost transportat de urgență la Spitalul din Botoșani cu răni grave, ulterior fiind transferat la Iași pentru evaluări specializate.

În timpul discuțiilor despre starea bărbatului, medicii din Iași au aflat că acesta se confrunta cu probleme de colon. Cu toate acestea, în loc să consulte un specialist pentru ajutor, bărbatul a ales să cerceteze simptomele pe internet și să își stabilească singur diagnosticul de cancer la colon. Ca urmare, a luat decizia de a-și pune capăt vieții.

Din nefericire, acest caz nu este singular. Statisticile indică faptul că trei sferturi dintre români obișnuiesc să ia medicamente sau să își auto-diagnosticheze afecțiunile fără a apela la un medic.

Cu toate acestea, bărbatul a fost salvat, iar acum va beneficia de consultații și din partea unui psihiatru pentru a determina dacă suferă de depresie.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost descoperit inconștient de către soția sa în garajul casei, unde încercase să-și pună capăt vieții tăindu-și venele cu un flex. Evenimentul șocant a avut loc în data de 11 noiembrie.

Soția l-a găsit într-o stare gravă, cu rănile la mâna stângă provocate de flex, iar zona era acoperită de sânge. Femeia a sunat imediat la numărul de urgență 112, iar bărbatul a fost preluat rapid de o ambulanță și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati.

Leziunile adânci provocate de flex au impus transferul pacientului la secția de chirurgie plastică reparatorie a Spitalului Sf. Spiridon din Iași, după acordarea primului ajutor pentru oprirea sângerării.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top