Connect with us

Val de morţi din cauza COVID-19! Primăria BOTOȘANI a închiriat un EXCAVATOR pentru GROPILE morţilor

Botosani

Val de morţi din cauza COVID-19! Primăria BOTOȘANI a închiriat un EXCAVATOR pentru GROPILE morţilor

Valul 4 al pandemiei aduce zilnic noi recorduri negative la nivelul întregii țări și impune o activitate ca pe front nu doar în spitale, ci și în cimitire

Groparii nu mai fac faţă numărului uriaş de morţi de COVID, aşa că ajung să ia măsuri extreme. Primăria Botoșani a închiriat un excavator ca să sape gropile. Doar ieri în municipiul Botoşani au avut loc 14 înhumări.

„Am luat decizia închirierii unui mini excavator pentru a executa gropile pentru patru decedați, deoarece numărul groparilor a fost insuficient”

Contact telefonic de către NewMoldova , primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a declarat ca decizia de a închiria excavatoarelor a venit in urma unor solicitări întrucât numărul groparilor din cimitirele administrate de primărie nu erau suficienți.

„Ieri au fost 14 înhumări in cele doua cimitire pe care primăria le are in administrare. Am luat decizia închirierii unui mini excavator pentru a executa gropile pentru patru decedați, deoarece numărul groparilor a fost insuficient, înaintea acestei crize noi având maxim cinci înhumări intr-o zi. Acesta este motivul pentru a rezolva solicitările oamenilor „, a declarat pentru NewsMoldova primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Valul de înhumări accentuează criza locurilor de veci, astfel că edilii trebuie să găsească soluţii. La această dată este în derulare licitaţia vizând extinderea Cimitirului Eternitatea. Valoarea investiției este de aproximativ 18 milioane de lei, durata estimată de execuție este de 36 de luni.

Cifrele pandemiei în Botoșani

Numărul de botoşăneni care s-au îmbolnăvit de la debutul pandemiei până în prezent a ajuns miercuri la 18.363. Dintre aceştia 15.481, adică 84,31%, s-au vindecat, iar 885 şi-au pierdut, din nefericire, viaţa.

În prezent la nivelul judeţului sunt active 1.997 de cazuri de Covid19, iar cele mai multe, respectiv 1.032 sunt în municipiul Botoşani unde incidenţa a ajuns la 8,68 de cazuri la mia de locuitori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top