Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie BOTOȘANI

Botosani

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie BOTOȘANI

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Botoșani

Spitalul  de Obstetrică-Ginecologie a fost înființat în anul 1983 ca o secție a Spitalului Județean Botoșani. Din ianuarie 1993  el a funcționat ca unitate independentă. În prezent este secție exterioară a Spitalului Județean . I se spune, popular, Maternitatea Botoșani. Aici se asigură asistență medicală de specialitate obstetrică -ginecologie și neonatologie,  se preiau cazurile cu risc obstetrical și  se asigură asistență copiilor prematuri.

Structura Spitalului de Obstretică – Ginecologie Botoșani se bazează pe secțiile:

Obstetrică I și Obstetrică II

Tipuri de investigații:

 • naștere naturală;
 • naștere instrumentală (forceps, vacuum);
 • naștere prin operație cezariană;
 • spitalizare în timpul sarcinii pentru diagnostic sau / și terapie în cazuri de patologie asociată sarcinii.

Ginecologie I și Ginecologie II

Tipuri de investigații:

 • operații specifice în sfera genitală, clasice, pe cale vaginală sau abdominală (histerectomii, tumori pelvine, fibroame, chiuretaje biopsice, conizații…);
 • operații minimal invazive laparoscopice (miomectomie, chisturi ovariene, patologia trompei uterine, histerectomie subtotala…);
 • diagnosticul și tratamentul chirurgical al infertilității;
 • uroginecologia (incontinență de urină – TVT, TOT, Burch; prolaps genital – mese perete vaginal anterior, perete vaginal posterior, colposuspensii pe cale vaginală, abdominală și laparoscopice);
 • oncologie (cancer ovarian, cancer de col uterin, cancer de corp uterin);
 • chirurgia sânului (operații de conservare a sânului, eventual de reconstrucție în cazuri de cancer de sân, operații limitate – tumorectomii în cazul tumorilor benigne, puncții biopsice pentru clarificarea histologică preoperatorie a diagnosticului).

Compartimentul  internare zi oferă servicii precum:

 • iminență de avort;
 • iminență de naștere prematură;
 • metroanexita acută;
 • avort incomplet fără complicații;
 • hemoragie acută disfuncțională;
 • cervicită cauterizare sau bopsie;
 • inflamație acută a sânului sau organelor genitale (mastite, limfangite, bartolinite);
 • incizie abcese sân și vulvă (mastite si bartolinite);
 • histerosalpingografia și instilația utero-tubară;
 • sarcina cu fals travaliu.

Spitalul mai dispune de compartimente precum: Neonatologie, Laborator, Anatomie Patologica, Radiologie, Ambulatoriu.

Investiții la Maternitatea Botoșani

Proiectul privind modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a prevăzut achiziționarea a 491 de echipamente medicale performante, dispozitive medicale și elemente de mobilier este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. Proiectul a avut o valoare de 3.548.146,46 lei, din care Consiliul Județean a contribuit cu 2%. Ambulatoriul a fost sfințit de un sobor de preoți ăn iunie 2021.

În 2020, cadrele medicale au protestat contra transformării Maternității în spital suport COVID 19, motivând că s-ar periclita viața a cel puțin 250 copii care vin anual pe lume aici.

Secția este în subordinea Spitalului Județean Botoșani, situația materială a conducerii unității fiind prezentată în articolul despre Spitalul Județean Botoșani.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top