Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

Botosani

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

 

Spitalul de Pmeumoftiziologie Botoșani

Unitatea are 2 secții de pneumologie, un ambulatoriu cu trei cabinete, laborator de analize. un laborator  de radiologie, un dispensar de pneumoftiziologie. În total, spitalul are 130 de paturi. Sunt 11 medici, un medic rezident, trei cadre superioare, 5 asistenți medicali și alți 51 de angaajați (TESA, auxiliar, muncitori).

În 2021, s-a aflat că spitalul a reușit contraperformanța de a nu avea vreodată  stație de oxigen!

În februarie 2022, Consiliul Local Botoșani a aprobat proiectul „Creșterea siguranței pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani prin instalarea unui sistem de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală și înlocuirea instalației electrice”, depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID – 19 în valoare de circa 6,3 milioane lei cu TVA și presupune lucrări de instalare a sistemelor de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu, cu acoperire totală, asigurarea iluminatului de uz general și securitate, corpuri noi de iluminat, tablouri electrice, instalații paratrăsnet .

Ce avere are conducerea spitalului

SPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BOTOȘANI  este condus de managerul Costel Lupașcu. Acesta are în declarația de avere, 2 automobile, un Cielo din 2004 și un Audi A6 din 2013. Are în conturi 204 000 RON. A contribuit la campania electorală cu 130 000 RON. Din venituri, familia sa a obținut 226 460 RON. Alte venituri (voucher vacanță, stimulent inserție, alocație copii) au însumat 6950 RON.

Costel Lupașcu a fost deputat PSD în perioada 2016-2020 iar numirea lui a stârnit un val de reacții negative, presa locală numindu-l „brancardier de lux”.

Directorul financiar contabil Luminița Niță are în declarația de avere,  un teren intravilan de 350 mp, în cotă de 50%, un apartament cumpărat și o casă construită, datorii de 400 500 RON. Veniturile familiei au fost de 113 578 RON. 

Per ansamblu, situația de la acest spital este contradictorie. Faptul că spitalul nu a avut stație de oxigen este surprinzător fiindcă vorbim despre un spital care tratează bolile de plămâni, inclusiv afecțiunile cronice.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Botosani

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top