fbpx
Connect with us

VERDICTUL magistraților în cazul fostului primar al comunei botoșănene Viișoara, acuzat de VIOL

VERDICTUL magistraților în cazul fostului primar al comunei botoșănene Viișoara, acuzat de VIOL - News Moldova

Botosani

VERDICTUL magistraților în cazul fostului primar al comunei botoșănene Viișoara, acuzat de VIOL

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Judecătorii au dat verdictul în cazul fostului primar al comunei botoșănene Viișoara, Dinu Moroșanu, acuzat că ar fi abuzat sexual o minoră în vârstă de 16 ani

Fostul edil a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, însă acesta a contestat hotărârea instanței. În urma deliberărilor, magistrații au admis contestația lui Moroșanu și au respins propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani.

Decizia a fost pronunțată în urma unei ședințe desfășurate luni la Judecătoria Darabani, unde s-a hotărât revocarea mandatului de arestare preventivă și punerea în libertate a lui Dinu Moroșanu.

Candidat la primăria unei comune din Botoșani arestat pentru VIOL

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Moroşanu Dinu împotriva încheierii din data de 04 aprilie 2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Darabani în dosarul nr. 682/217/2024. Desființează încheierea atacată şi în rejudecare: Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani în dosarul nr. 156/146/P/2024. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Moroşanu Dinu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 6/UP din data de 04.04.2024, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză”, se arată în soluția pronunțată de instanță.

Cheltuielile judiciare suportate în cadrul acestui proces vor fi acoperite de stat, iar decizia magistraților este definitivă.

Astfel, Dinu Moroșanu a fost eliberat luni din arestul Poliției, după ce fusese reținut în urma acuzațiilor de viol aduse de către o minoră în vârstă de 16 ani. Faptele ar fi avut loc la finalul lunii martie, când Moroșanu ar fi chemat-o pe victimă la magazinul său din sat.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top