fbpx
Connect with us

Veşti BUNE pentru ȘOFERI! Drumul DN 29 B dintre BOTOȘANI și DOROHOI, va fi MODERNIZAT

dorohoi drum - News Moldova

Botosani

Veşti BUNE pentru ȘOFERI! Drumul DN 29 B dintre BOTOȘANI și DOROHOI, va fi MODERNIZAT


Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitaţie elaborarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea unui drum naţional din Moldova

Este vorba despre o porțiune din DN 29 B dintre Botoșani și Dorohoi, pe tronsonul cuprins între kilometrul 3+000 și kilometrul 6+200.

Licitaţia este programată pentru data de 26 iulie, valoarea totală estimată este de 262.098,17 lei, iar criteriul de atribuire a fost stabilit că fiind cel mai bun raport calitate-preţ.

News Moldova îți recomandă și ...   Avocații și familia Alexandrei IVANOV cer ARESTAREA medicului care era de gardă în ziua în care tânăra a murit

Conform informaţiilor oferite în caietul de sarcini, circulaţia pe sectorul respectiv se desfăşoară cu dificultate din cauza trecerii de la patru benzi de circulaţie la două, dar şi dezvoltării rapide a localităţii Cătămărăşti Deal.

Lungimea totală a sectorului propus spre modernizare/extindere la patru benzi de circulaţie este de 3,2 kilometri şi cuprinde şapte intersecţii cu străzi care asigură colectarea şi descărcarea în DN 29B a traficului rutier din zona rezidenţială şi o intersecţie cu DC 62 care asigură legătura cu localitatea Mihai Eminescu.

News Moldova îți recomandă și ...   GREVĂ GENERALĂ la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani. Care sunt nemulțumirile sindicaliștilor

Sectorul de drum nu are amenajat un sistem de colectare şi evacuare controlată a apelor din precipitaţii, iar şanţurile existente sunt parţial colmatate.

Se evidenţiază multiple fisuri şi crăpături ce permit inflitrarea apelor în interiorul sistemului rutier, afectând calea de rulare, iar acostamentele sunt realizate din pământ şi sunt degradate.

Din motivele expuse, CNAIR a luat decizia modernizării, respectiv a lărgirii la patru benzi a respectivului sector de drum şi a iniţiat procedura de achiziţie pentru studiul de fezabilitate necesar acestui proiect.

News Moldova îți recomandă și ...   După cazul Alexandrei Ivanov, ministrul Rafila dorește înființarea unei autorități de verificare a modului în care sunt oferite serviciile medicale

În mod evident, este doar un prim pas până la atingerea scopului final, urmând partea mult mai “dificilă” a găsirii executantului şi a execuţiei propriu-zise.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top