fbpx
Connect with us

Victorie în instanță pentru asistenta care era de gardă în noaptea decesului tinerei mămici Alexandra IVANOV

Victorie în instanță pentru asistenta care era de gardă în noaptea decesului tinerei mămici Alexandra IVANOV - News Moldova

Botosani

Victorie în instanță pentru asistenta care era de gardă în noaptea decesului tinerei mămici Alexandra IVANOV

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În urma contestării deciziei de suspendare a contractului de muncă, infirmiera Carmen Saviciuc, care era de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a decedat la Maternitatea din Botoșani, a obținut câștig de cauză în procesul cu Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani

Tribunalul Botoșani a decis anularea deciziei de suspendare a contractului de muncă emise de spital și obligarea acestuia să-i plătească infirmierei despăgubiri. Aceste despăgubiri includ salariile și celelalte drepturi salariale pe perioada în care contractul de muncă i-a fost suspendat, actualizate cu indicele de inflație și dobânda legală. De asemenea, Spitalul „Mavromati” trebuie să suporte cheltuielile de judecată în valoare de 1.200 de lei.

Decizia magistraților vine după ce infirmiera a contestat suspendarea contractului de muncă pe o perioadă de 60 de zile și a pledat în favoarea ei în instanță.

Această hotărâre marchează un pas înainte în procesul de justiție pentru infirmiera Carmen Saviciuc, iar decizia Tribunalului Botoșani demonstrează că a fost considerată nedreaptă suspendarea sa din funcție.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top