fbpx
Connect with us

Zece persoane, ARESTATE pentru 30 de zile în urma amplelor percheziții de la Spitalul MAVROMATI din Botoșani. Ce acuzații li se aduc

Zece persoane, ARESTATE pentru 30 de zile în urma amplelor percheziții de la Spitalul MAVROMATI din Botoșani. Ce acuzații li se aduc - News Moldova

Botosani

Zece persoane, ARESTATE pentru 30 de zile în urma amplelor percheziții de la Spitalul MAVROMATI din Botoșani. Ce acuzații li se aduc

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Amplele percheziții desfășurate la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani au dus la reținerea și arestarea a zece persoane pentru 30 de zile

Această măsură a fost impusă de magistrații Tribunalului Suceava, în urma propunerilor formulate de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Suceava, într-un caz care vizează angajări ilegale la instituția medicală menționată.

Inițial, 11 persoane au fost reținute în această anchetă. Singura care a scăpat de arest preventiv a fost Daniela Dornescu, economist în cadrul Compartimentului de Evaluare și Statistică Medicală de la Spitalul Județean Mavromati.

Decizia de arestare pentru 30 de zile poate fi contestată în termen de 48 de ore conform procedurilor legale în vigoare.

Acuzațiile și inculpații implicați

1. CABA DOINA: este suspectată de multiple infracțiuni, printre care luare de mită, trafic de influență și utilizarea nelegală a informațiilor confidențiale.

2. CRÎȘMARU COCA STELA: se confruntă cu acuzații similare, legate de trafic de influență și luare de mită.

3. FOCȘA MIRELA GABRIELA: a fost implicată în acțiuni ilegale privind traficul de influență și utilizarea neautorizată a informațiilor.

4. TATARCAN SILVIAN ADRIAN: a fost acuzat de luare de mită, trafic de influență și folosirea ilegală a informațiilor confidențiale.

5. ANDRONACHE CRISTINA NICULINA: se confruntă cu multiple acuzații, inclusiv trafic de influență și complicitate la diverse forme de mită și utilizare ilegală a informațiilor.

6. CALINCIUC LILIANA LAURA: este suspectată de complicitate la luare și dare de mită.

7. SĂRBAN CORNELIA ANCA: și-a asumat infracțiuni legate de luare de mită și folosirea ilegală a informațiilor.

8. PREDA MARINELA: a fost implicată în mai multe acțiuni ilegale, inclusiv luare de mită și utilizare neautorizată a informațiilor.

9. MALANCEA CLAUDIA: este suspectată de luare de mită și alte infracțiuni similare.

10. VÎRLAN GEORGE MARIAN: a fost reținut pentru trafic de influență.

În data de 13 decembrie 2023, au avut loc percheziții și rețineri inițiale la Spitalul Județean Mavromati. Printre persoanele reținute se numărau manageri de spital, medici și personal administrativ, toți fiind implicați în presupuse angajări ilegale. De asemenea, patru persoane au fost plasate sub control judiciar în cadrul aceleiași anchete. Faptele pentru care aceste persoane au fost reținute sau plasate sub control judiciar includ diverse forme de luare de mită, trafic de influență și utilizare ilegală a informațiilor confidențiale în beneficiul lor sau al altora.

Aceste acțiuni reprezintă parte a unei investigații mai ample care vizează angajările ilegale la Spitalul Județean Mavromati. Autoritățile continuă investigația pentru a aduce în fața justiției pe cei implicați în aceste activități ilegale și pentru a asigura transparența și legalitatea în sectorul medical.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botosani

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top